Achter de schermen bij Bernadette Schoonmaakster bij De Twee Bruggen

Bernadette (65) werkt nu 4 jaar bij De Twee Bruggen. Als ze de klok kon terugdraaien, dan begon ze haar carrière veel eerder bij vakantiepark! Haar enthousiasme en optimisme straalt er aan alle kanten vanaf. Elke werkdag fietst ze met veel plezier (en prachtig uitzicht!) naar De Twee Bruggen… Ze vertelt er alles over in een interview.

“Mijn werk is enorm fijn. Ik had dit veel eerder moeten doen. Daar heb ik echt spijt van.”

Bernadette is “een molenaarsdochter”. Ze hebben thuis in Vragender een molen en een mengvoerdersbedrijf. Met in totaal 12 kinderen is hard werken er met de paplepel ingegoten. Ze was altijd werkzaam in de schoonmaak, maar wel in verschillende branches waaronder de horeca en thuiszorg. Toen er een vacature bij De Twee Bruggen vrijkwam, zei een goede bekende van haar “Bernadette, deze vacature is echt wat voor jou! Probeer het!” En zo gezegd, zo gedaan.

Werken in de schoonmaak is niet overal hetzelfde…

Ook al heeft Bernadette altijd in de schoonmaak gewerkt, ze ontdekte dat het er overal anders aan toegaat. Bij De Twee Bruggen zit Bernadette helemaal op haar plek. Hier sta je er namelijk nooit alleen voor, doordat je altijd met z’n tweeën werkt. “Terwijl je aan het werk bent, heb je een leuk gesprek, waardoor het veel gezelliger is.” Dit maakt een groot verschil met haar vorige baan, waar ze veelal alleen op pad was.

Alleen zijn is niks voor Bernadette; ze houdt van reuring om zich heen. Dat komt goed uit, want bij De Twee Bruggen gebeurt er altijd wel iets. “De sfeer is zo fijn. Er zijn altijd mensen, gezelligheid, de campinggasten; je ziet zoveel dingen veranderen en gebeuren.” Ze maakt graag een praatje met collega’s, maar ook met de gasten.

Gewoon niet gek laten maken, dan komt alles goed

In de schoonmaak geef je zelf aan hoeveel je beschikbaar bent, iets wat Bernadette heerlijk vindt vanwege de flexibiliteit. Ze was vanuit haar vorige banen veel strenger gewend. “Voor mij was het echt een verrassing, dit heb ik nog nooit meegemaakt.” Je geeft aan wanneer je vrij wil zijn en 9 van de 10 keer is het een ‘ja’.

Natuurlijk is het tijdens het hoogseizoen een stuk drukker, maar Bernadette laat zich niet gek maken. “Je wordt nooit onder druk gezet dat je binnen een bepaalde tijd een accommodatie moet schoonmaken.” Daarnaast vindt ze het leuk dat ze de ene keer accommodaties schoonmaakt, en de andere keer te vinden is in -zoals ze het noemen- ‘de gebouwen’, zoals het restaurant en de toiletgebouwen.

Er wordt echt veel aandacht geschonken aan het schoonmaken van de gebouwen. En met succes, want regelmatig krijgt de schoonmaak complimenten. “Dat geeft mij een extra stimulans van 'jeetje we doen het echt goed'. Daar doe ik het voor!”.

Met 2 krukken op pad, maar met 1 naar huis

Aan het einde van het seizoen is er een eindeseizoensfeest, waarbij de locatie altijd een verrassing is. Wat wel van tevoren bekend is, is het thema. Afgelopen jaar was thema ‘gala met een knipoog’. Tijdens zo’n avond is er een buffet en wordt er volop gedanst op muziek. Als het feest op een locatie is wat ver van De Twee Bruggen af is, worden er bussen ingezet. 

Bernadette maakt er altijd een feest van. Zo neemt ze haar eigen wijnglas mee van thuis. “Zodra mijn glas wordt gevuld, licht hij op. Hoe leuk is dat?!” Vorig jaar ging Bernadette met 2 krukken naar het feest, maar kwam met één kruk weer thuis. Zegt genoeg over hoe gezellig het was, toch? ;)

Niet te omschrijven hoe mooi het in de ochtend is

Bernadette gaat meestal op de fiets naar het werk toe. Ze fietst lekker langs het water en komt altijd voorbij de lodgetenten van De Twee Bruggen. “De terugweg doe ik er altijd iets langer over dan de heenweg, want dan geniet ik nóg bewuster van de natuur.”

Ook tijdens werktijd geniet ze van de natuur, vooral als ze al vroeg begint. “Ik ben dan de eerste die op het park de deur losmaakt en rondloopt. Het is dan nog zo stil”. Ze vindt het een bijzonder gevoel. Het heeft iets magisch, een gevoel dat moeilijk te omschrijven is. “Ik hoor de vogeltjes en zie dat het een streepje licht wordt. Wanneer ik een gebouw weer uit kom zie ik de zon opkomen. Ik kan niet omschrijven hoe mooi dat is!” Om geen gasten op het park wakker te maken gebruiken ze een speciale golfkar die geen geluid maakt.

TB20220629 0159
TB20220629 0184
TB20230717 0658 HDR
TB20230717 0887

Over die golfkar gesproken…

Bernadette heeft een keer vastgezeten in de modder met de golfkar. “Ze moesten mij er met de trekker uithalen! Kun je het je voorstellen?” Gelukkig hebben ze een hele gezellige technische dienst. “Fijne mannen, die ons altijd helpen mocht er iets zijn, of mochten we bijvoorbeeld iets zwaars moeten tillen”. Ook delen ze de kantine samen, waar het altijd gezellig is.

Dat Bernadette helemaal op haar plek zit is wel duidelijk. Ook al gaat ze eind volgend jaar met pensioen; Bernadette weet nu al: “Ik blijf gewoon werken hoor. Ik vind het nog veel te leuk!”

TB20220929 1368

Vacature huishoudelijke dienst

Samen genieten begint bij jou, want zodra onze gasten ons park binnenstappen willen ze dat ‘wow’ gevoel ervaren. En daar draag jij aan bij, want jij zorgt voor een schoon en ontspannen verblijf voor onze gasten! Wil jij bijdragen aan dat 'wow' gevoel? Bekijk dan snel de vacature!

Bekijk vacature