Achter de schermen bij Iris Receptioniste én managementassistente bij De Twee Bruggen

Iris (24) liep in 2019 stage bij de receptie bij De Twee Bruggen. Na haar stage bleef ze werken bij De Twee Bruggen in de weekenden en vakanties. Sinds september 2023 werkt Iris fulltime als managementassistent en receptioniste. Ze is niet voor niets blijven hangen... en ze vertelt er alles over in een interview.

“Ik kende het park al als gast zijnde, maar nu ook van de andere kant!”

Als kind verbleef Iris regelmatig bij De Twee Bruggen. Samen met de familie kamperen met de caravan. “En op een later moment met de camper, om eens uit te testen!”. In de tussentijd is er op het park veel veranderd, want het staat er nooit stil en het team breidde uit met nieuwe werknemers. Waaronder Iris. Toen De Twee Bruggen haar de mogelijkheid bood om stage te lopen, greep ze deze met beide handen aan.

Ze herinnert haar eerste werkdag bij De Twee Bruggen nog goed…

Want zo’n eerste werkdag is – helemaal als stagiaire zijnde – reuze spannend! Gelukkig verdween dat gevoel snel: “Ik werd opgevangen door collega’s en de spanning was eigenlijk gelijk weg. Het was erg fijn!”.

Het fijne bleef. De sfeer op de afdeling omschrijft Iris als erg goed. “We weten op de werkvloer precies wat we aan elkaar hebben. We kunnen echt op elkaar bouwen.” Als het druk is -wanneer bijvoorbeeld veel gasten tegelijkertijd inchecken- weet iedereen wat hij of zij moet doen. En uiteraard wordt er regelmatig veel gelachen!

De leuke extra’s die een vakantiepark biedt

De Twee Bruggen beschikt over veel voorzieningen voor gasten, waar werknemers ook graag gebruik van (mogen) maken. Zo scoort Iris na het werk nog even snel de laatste boodschappen (mét korting) in de supermarkt, of haalt ze soms een pizza in de foodcorner.

Daarnaast verblijf je als werknemer voordelig in een accommodatie. Een mooie bijkomstigheid, die ook zakelijke voordelen biedt: “Het is namelijk handig om als receptioniste zelf te ervaren wat voor inventaris er in de accommodaties aanwezig is, en of er een kinderbed bij op de slaapkamer past.” Door dit zelf te ontdekken, kreeg Iris een nóg beter gevoel bij het aanbod en kan ze haar gasten nóg beter adviseren.

Ook leuk om te weten: als werknemer maak je gratis gebruik van het zwembad, de fitness, de bowlingbaan, mini-golf en tennisbaan.

Foodcorner
TB20220629 0616
TB20230717 0831

Telkens leer je weer nieuwe mensen kennen

Bij De Twee Bruggen werken periodiek tijdelijke krachten. Hierdoor zag Iris al veel collega’s komen en gaan. “Ik vind het leuk om telkens nieuwe mensen te leren kennen.” Maar is ook blij met haar plek bij de receptie. Hier werkt ze in een vast team, dat lang met elkaar samenwerkt.

Vanuit de receptie legt Iris regelmatig contact met andere afdelingen. De collega’s van bijvoorbeeld de schoonmaak en technische dienst lopen wel eens bij de receptie naar binnen. “Het voelt echt alsof we één team zijn, ook al werk je op een andere afdeling.”

En dan heb je natuurlijk ook nog leuke jaarlijkse personeelsuitjes!

Vraag je Iris naar de personeelsuitjes, dan vertelt direct over het “einde seizoensfeest”. Aan het eind van het seizoen, vindt dit plaats. Alle tijdelijke en vaste krachten zijn uitgenodigd voor een gezellig hapje en een drankje op een locatie in de buurt. “Op zo’n feest leer je je collega’s tóch op een hele andere manier kennen.”

Tijdens het seizoensfeest lopen alle afdelingen door elkaar. Net als bij de jaarlijkse kerstborrel, trouwens. En regelmatig eindigt Iris het feest met wat collega’s in Winterswijk, om nog na te borrelen.

De Twee Bruggen heeft zoveel te bieden

Elk jaar groeit De Twee Bruggen weer meer. Hierin veranderen Iris’ werkzaamheden mee: “Het is heel mooi dat er vaak nieuwe dingen bij komen. Bijvoorbeeld bij uitbreiding van chalets, want dan weet ik dat er nog meer gasten komen. Dat vind ik leuk!”

De plannen voor de komende jaren beloven heel wat moois. Zo wordt er eind 2024 een hotel gebouwd bij het vakantiepark. Dit maakt dan ook dat elke werkdag voor Iris anders is. “Ik raad echt iedereen aan om hier te komen werken. De sfeer is zo fijn! Dit gun ik iedereen.”

 

Vacature Image

Vacature receptiemedewerker

Als receptioniste ben je hét eerste aanspreekpunt voor de gasten van ons vakantiepark: wanneer ze met veel zin aankomen op het park en ook wanneer ze voldaan uitchecken. Wil je ook werken bij De Twee Bruggen? Bekijk onze vacatures! 

Bekijk vacatures