Achter de schermen bij Niels Dagverantwoordelijke bij De Twee Bruggen

Niels werkt sinds november 2022 bij De Twee Bruggen. In de horeca, bij restaurant De Schoppe, waar hij een veelzijdige functie heeft als dagverantwoordelijke. Of zoals hij zelf zegt: “Het is zó afwisselend, geen enkele dag loopt zoals je denkt dat-ie gaat lopen.” En precies dat maakt het werk voor hem zo leuk. Van gasten helpen met een reservering tot borden ophalen op het terras en collega’s uitleggen hoe je een perfecte Irish coffee maakt – hij draait er zijn hand niet voor om.

Rust in de afwisseling

Als dagverantwoordelijke is Niels op bepaalde dagen het aanspreekpunt voor collega’s en gasten. “Soms bellen mensen voor een paasbrunch of een 25-jarig huwelijksfeest in september. Of een collega vraagt hoe ze ook alweer een Irish coffee maakt. Dan help ik ze verder. En de dag erna sta ik gewoon in de bediening. Die afwisseling geeft me juist rust. Ik hoef niet 5 dagen lang met alles in mijn hoofd naar huis te gaan.”

Samen met een vaste club collega’s vormt hij het hart van De Schoppe. En dat merk je: “We werken echt als een team. Als je een goede band hebt, loop je ook zonder moeite een paar ‘vuile meters’ voor een ander. En dat maakt het werk leuker voor jezelf én beter voor de gast.” Vuile meters?! Niels begint te lachen: “Dat zijn de minder leuke klusjes, zoals een vol gepakt en zwaar dienblad. In ons team doe je dat gewoon voor elkaar”.

Een park vol herkenning en gezelligheid

Wat Niels mooi vindt aan werken bij De Twee Bruggen? “Je leert de gasten echt kennen. Op donderdag komt er altijd een klein clubje vaste gasten zwemmen en daarna bij ons eten. Als ik werk, weet ik precies wat ze drinken. Dat praat zó makkelijk. En dat vinden zij ook fijn.”

Maar ook het contact met collega’s maakt dat hij elke dag met plezier naar zijn werk gaat. “We doen na werktijd ook regelmatig wat leuks samen. Even met z’n allen naar Bredevoort, of na een drukke zomerdag met een drankje napraten. Het is meer een soort vriendengroep, eigenlijk.”

Van Van der Valk naar De Schoppe

Na de hotelschool werkte Niels bij Van der Valk en Villa Ruimzicht. Toen hij iets nieuws zocht, kwam de tip via-via: “De vriend-van-de-zus-van-mijn-vriendin zei: is De Schoppe niks voor jou? En toen ben ik gaan kijken. Er stond een vacature voor dagverantwoordelijke. Niet geschoten, altijd mis.”

Hij kwam binnen in november – niet bepaald het drukste seizoen bij De Twee Bruggen. “Dat was eerst even wennen, maar eigenlijk ook heel fijn. Ik had de tijd om het werk rustig te leren kennen. Zodat ik in de zomer niet nog ingewerkt hoefde te worden, maar er gewoon stond.”

Iedereen werkt hier met plezier

Volgens Niels is De Twee Bruggen een werkgever zoals je ze zelden ziet in de horeca. “In deze branche is het verloop vaak hoog. Maar hier is dat totaal anders. Veel collega’s werken hier al jaren. Zelfs studenten die hier tijdens hun studie werkten, blijven na hun afstuderen nog een dag in de week werken. Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt.”

Zelf heeft hij inmiddels een dochter én een tweede kindje op komst. “Dat vraagt natuurlijk ook flexibiliteit thuis. En dat is hier echt top geregeld. Je kunt in overleg vaak vrij krijgen – bijvoorbeeld vanwege oppas of sport – en er wordt gewoon met je meegedacht.”

TB20240418 079
TB20240418 084
TB20240418 204
TB20240418 294
TB20240418 328
5 Foto's

Met plannen voor de toekomst

Tijdens zijn sollicitatie gaf Niels al aan dat hij méér wil dan alleen de bediening draaien. “De Twee Bruggen heeft plannen voor een hotel, en ik zou het geweldig vinden om daar een rol in te spelen. Meehelpen met de inrichting, bedenken waar alles moet komen, misschien wel een combinatie met front-office en receptie. Dat je echt dé persoon bent bij wie gasten terechtkunnen.”

Het leuke aan De Twee Bruggen vindt hij dat alles zó lekker eigen is. Geen logge keten met een hoofdkantoor ver weg, maar gewoon een betrokken team op het park. “Als je een idee hebt of ergens tegenaan loopt, dan zeg je het gewoon tegen de leidinggevende. En dan wordt er vaak meteen wat mee gedaan.”

Of hij nog lang blijft? Niels lacht. “Zeker weten. Het is hier gezellig en afwisselend. Ik hoef hier voorlopig niet weg!”

TB20240418 134

Vacature dagverantwoordelijke foodcorner of het restaurant

Samen genieten begint bij jou, want zodra onze gasten ons park binnenstappen willen ze dat ‘wow’ gevoel ervaren. En daar draag jij aan bij, want jij straalt de gastvrijheid uit en zorgt voor een lekker hapje en drankje! Wil jij bijdragen aan dat 'wow' gevoel? Bekijk dan snel de vacature!

Bekijk vacature