Wat te doen in Winterswijk? Dit zijn de leukste activiteiten!

In Winterswijk onderneemt u van alles: van winkelen in de bruisende winkelstraten, drankjes nuttigen op een van de sfeervolle terrasjes tot het bezoeken van een museum.

Meer weten over de activiteiten in dit dorp? Wij hebben alle praktische informatie voor u op een rij gezet.

20160309 DHF 3894

[E-book] De ultieme gids over winterswijk

Benieuwd naar meer over Winterswijk? Download dan vrijblijvend de ultieme gids over Winterswijk met hoogtepunten door de ogen van onze locals. 

E-book downloaden

Winkelen in Winterswijk

Winterswijk heeft een ruim en divers winkelaanbod zodat u bent gegarandeerd van een leuke dag winkelen! U vindt er zowel toonaangevende kledingwinkels als kleine boetiekjes en lokale delicatessezaakjes. Daarnaast staan alle bruisende winkelstraten in verbinding met de markt, hét hart van de plaats, waar u regelmatig kunt pauzeren onder het genot van een hapje en drankje.

Openingstijden

De winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag, van 08:30 uur tot 18:00 uur. Op maandagochtend zijn de meeste winkels gesloten. 

Koopzondagen

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag. Dan zijn de winkels geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Bezoek de markt op woensdag en zaterdag

Elke woensdagmorgen en zaterdag kunt u in het centrum de bekende warenmarkt bezoeken. Leuk om eens naartoe te gaan!

Parkeergelegenheid

Gaat u het liefst met de auto naar Winterswijk? Dat kan! In en om de plaats zijn maar liefst 1.300 parkeerplekken beschikbaar. Het parkeren is gratis. De parkeerterreinen bij Gerrit Komrij College en Theater De Storm zijn ruim opgezet en bevinden zich op slechts 5 minuten lopen van het centrum.

Strijk neer op een van de terrassen

Het gezellige en sfeervolle centrum nodigt direct uit om neer te strijken op een van de vele terrassen. Het middelpunt van het marktplein is een eeuwenoude en monumentale kerk, de Jacobskerk, die door zijn imposante uitstraling een makkelijk en herkenbaar punt is voor iedereen. Daaromheen staan de talloze terrassen opgesteld in het voorjaar, de zomer en het najaar.

Prefereert u een iets rustiger omgeving om uw hapje en drankje te nuttigen? Wandel dan voorbij de winkelstraten: ook daar zijn enkele restaurantjes te vinden.

Jaarlijks terugkerende evenementen

Zin in gezelligheid of een feestje? In het voorjaar, de zomer en het najaar worden geregeld evenementen georganiseerd, zoals:

  • Internationale boekenmarkt in Bredevoort, nabij Winterswijk (in juli, augustus en oktober)
  • Braderie in Winterswijk (begin augustus)
  • Volksfeest in Winterswijk (eind augustus)
  • Bloemencorso in Winterswijk (eind augustus)

Verblijft u op ons vakantiepark? Vraag dan bij de receptie naar de komende evenementen!

Bezoek een van musea

In en om Winterswjk vindt u diverse musea, met elk zijn eigen bijzondere collectie en verhaal. Breng een bezoek aan Villa Mondriaan over de beroemde schilder of het museum Kunst Ende aan de Misterstraat voor hedendaagse en moderne kunstwerken. Of rijdt naar Lievelde, waar u bij Openluchtmuseum Erve Kots kennismaakt met het Achterhoekse boerenleven ‘van toen’.