Ontdek de natuur in de Achterhoek

Door de diversiteit van de eeuwenoude natuur in de Achterhoek heeft u direct het gevoel dat u op vakantie bent. In de regio -vooral rondom Winterswijk- wordt u namelijk in elke jaargetijde getrakteerd op uitgestrekte bossen, heidevelden en authentieke boerderijen. Gecombineerd met de Achterhookse gemeudelijkheid is dit dé perfecte vakantiebestemming voor wandel- en fietsliefhebbers, die opzoek zijn naar rust én gezelligheid.

De Achterhoekse natuur verkennen, op z’n allerbest!

Om het beste te halen uit de Achterhoekse natuur delen wij graag onze tips met u. Deze zijn hieronder op een rij gezet:

Bekendelle

Bekkendelle

Natuurreservaat Bekendelle -bij Achterhoekers beter bekend als ‘Bekkendelle’- is een oud beekbegeleidend loofbos waardoor de Boven-Slinge slingert. Het is dé perfecte plek voor vogelliefhebbers! Hier spot u met een beetje geluk de ijsvogel, de grote gele kwikstaart en de zeldzame middelste bonte specht.

Meer over Bekkendelle
RR Oude Steengroeve Met Kalklagen

De Steengroeve

Winterswijk wordt ook wel de mozaïekvloer van Nederland genoemd en dat is niet voor niets… Ontdek het zelf met een bezoek aan de Steengroeve, een beschermd natuurgebied met een 240 miljoen jaar oude steengroeftheater. Tel de kalklagen, spot een bijzondere Oehoe of geniet van het uitzicht vanaf het uitkijkpunt.

Meer over De Steengroeve
Restaurant De Schoppe (5)

Fiets- en wandelroutes

Pak uw fiets of trek uw wandelschoenen aan: u kunt immers talloze routes verkennen! Via zandpaden wordt u dwars door de weilanden, heidevelden en bossen geleid. Onderweg ziet u wijngaarden en boerderijen. Even pauzeren? Stop dan bij een knusse theetuin of een café in een buurtschap.

Meer over fiets- en wandelroutes
Korenburgerveen

Korenburgerveen

Loop over het plankenpad bij Korenburgerveen in Winterswijk, terwijl u uitkijkt op een typisch Achterhoekse veenlandschap. Het natuurreservaat lijkt op een moeras, maar is in feite een veenkom waar bijzondere vegetatie samenkomen. Een perfecte oase van rust, natuur en vrijheid!

Meer over Korenburgerveen
Omgeving1

Nationaal Landschap Winterswijk

Met een verblijf bij De Twee Bruggen bevindt u zich middenin het nationaal landschap van Winterswijk. Het agrarische landschap vol houtwallen, bosjes met kabbelende beekjes en bijzondere boerderijen neemt u mee terug naar het verleden.

Meer over Nationaal Landschap Winterswijk
De Slingeplas

Slingeplas

Trek uw badkleding alvast aan en zet koers naar de Slingeplas, op loopafstand van De Twee Bruggen. Dit recreatiegebied ligt op steenworp afstand van het vakantiepark waar u kunt wandelen, ontspannen in de zon of zwemmen in het water.

Wooldse Veen

Wooldse Veen

Op het hoogste punt van Winterswijk vindt u het natuurreservaat Wooldse Veen. Dit gebied vormt één geheel met Burlo-Vardingholter Venn in Duitsland en beslaat in totaal zo’n 150 hectare. Proef de bijzondere sfeer van het gebied ten zuidoosten van Winterswijk en verken de veenputten en -dijken van vroeger.

Meer over Wooldse Veen
Zwillbrocker Venn

Zwillbrock

Net over de grens in de Duitse gemeente Vreden, ligt het Zwillbrocker Venn. Dit beschermde natuur- en moerasgebied is een broedplaats voor talloze vogelsoorten, waaronder een flamingokolonie.

Meer over Zwillbrock