Natuurreservaat Bekendelle (Bekkendelle) in Winterswijk

Natuurreservaat Bekendelle -bij Achterhoekers beter bekend als ‘Bekkendelle’- is een oud beekbegeleidend loofbos waardoor de Boven-Slinge slingert. Het is dé perfecte plek voor vogelliefhebbers! Hier spot u met een beetje geluk de ijsvogel, de grote gele kwikstaart en de zeldzame middelste bonte specht.

Bekendelle is één van de weinige moerasbossen in Nederland en ligt ten zuiden van Winterswijk, op zo’n 20 minuten fietsen van De Twee Bruggen. Het natuurreservaat maakt sinds 2005 deel uit van het Nationaal Landschap Winterswijk en wordt sinds 2010 gezien als Natura 2000-gebied. Op deze manier wordt de bijzondere natuur behouden én versterkt.

Als u door het moerasbos loopt, hoort u de kabbelende beekjes stromen. Verder is het er stil en rustig. U ontdekt de fraaie overgangen van natte naar wat drogere bossen en de grote variatie in planten- en diersoorten. Het gebied kenmerkt zich door een diversiteit aan loofbomen, zoals de els, es, iep en eik. Sommige bomen hebben een eigen bordje waarop de naam én de eigenaar van de boom staan beschreven.

Hoe komt u bij Bekkendelle? Start een bijzondere wandelroute

Een wandeltocht maken door de Bekkendelle? Start u tocht dan bij Wooldseweg 74 in Winterswijk, bij Berendschots Watermolen. Hier volgt u de ‘Rode Voetstappen’ die het pad door het natuurgebied markeren.

Ontdek andere Achterhoekse natuur