Nationaal Landschap Winterswijk

Tijdens uw verblijf in ons vakantiepark hoeft u zich geen moment te vervelen. De mooie omgeving van ons park in de Achterhoek biedt vele bezienswaardigheden. Een Nationaal Landschap is een gebied in Nederland met een unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie. In de twintig nationale landschappen in Nederland zijn natuur en oude cultuurelementen bewaard gebleven en biedt het ook plaats voor wonen, landbouw en bedrijven. √Čen van die nationale landschappen is het Nationaal Landschap Winterswijk.

Nationaal Landschap

Dit is een gebied van bijna 22.000 hectare groot, gelegen in de Gelderse Achterhoek, ingesloten tussen Aalten, Groenlo, Lichtenvoorde en de Duitse grens. Midden in het gebied ligt Winterswijk. Het kleinschalige agrarische landschap, houtwallen, bosjes, bijzondere boerderijen, beken, natuurgebieden en hooggelegen akkers bepalen het aanzien van dit fraaie landschap. Het gebied is rijk aan veel bijzondere wilde plant- en diersoorten. Duik in het verleden van de Achterhoek Het Nationaal Landschap Winterswijk heeft veel te bieden. Bijzonder is de grote, open steengroeve bij Ratum, die een venster biedt op het geologisch verleden.

Historische bouwwerken

Ook zijn er nog veel historische bouwwerken in het Nationaal Landschap Winterswijk te bewonderen. Denk hierbij aan de vele boerderijen, watermolens, kloosters en kapellen. Het prachtige landschap leent zich uitstekend voor allerlei activiteiten, zoals fietsen, wandelen en paardrijden. Maar ook het gezellige centrum van Winterswijk, met zijn mooie parken, hoort bij het Nationaal Landschap.