14 maart 2020

Wanneer een 5 sterren camping een goed idee is!

Vakantie, het moment waar u waarschijnlijk al een hele tijd naar heeft uitgekeken. Even lekker niks en weg uit de dagelijkse sleur. Niets is zo fijn als een beetje luxe op vakantie, heeft u er wel eens over nagedacht om een 5 sterren camping te boeken? Zeker een aanrader!

In deze blog geven wij antwoorden op de volgende vragen:

Zwemmen (4)

Vraag vrijblijvend onze brochure aan!

Heeft u nog geen vakantieplannen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij De Twee Bruggen? Vraag dan vrijblijvend onze brochure aan.

Brochure aanvragen

Wanneer 'krijgt' een camping 5 sterren?

Om mensen te helpen bij het maken van een goede campingkeuze, zijn campings die zijn geïnspecteerd door de ANWB voorzien van een eindoordeel in sterren. De schaal loopt van nul tot en met vijf sterren en ook halve sterren zijn mogelijk.

Het toekennen van deze sterren zit iets anders in elkaar dan bij de recensies van bijvoorbeeld een restaurant. Een camping of vakantiepark wordt niet zomaar beoordeeld met 5 sterren. Maar wanneer is een camping nou een 5 sterren camping? De eindscore van het aantal sterren bij door de ANWB geïnspecteerde campings is de uitkomst van een rekenformule van vijf beoordeelde onderdelen:

  • Zwemmen
  • Terrein
  • Sanitair
  • Eten & drinken
  • Recreatie

De beoordeling van een camping zegt dus iets over de aanwezigheid van bepaalde faciliteiten en de kwaliteit daarvan, gemeten aan de hand van opgestelde criteria. Campings die de maximale totaalscore van vijf sterren behalen, krijgen het predicaat ANWB Top camping. Op deze campings kunt u er vanuit gaan dat het u aan niks ontbreekt.

De ANWB geeft aan dat zo'n 187 campings in Europa zich ANWB Top camping 2020 mogen noemen. Hiertoe behoren maar liefst 51 Nederlandse campings, waaronder Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk.

Terras Foodcorner (1)
Speeltuin 9
Zwembad
Chalet Veranda (17)
Privé sanitair

Wat zijn de voordelen van een 5 sterren camping in Nederland?

Wanneer kiest u ervoor om naar een 5 sterren camping te gaan? Een 5 sterren camping in Nederland is ideaal wanneer u uw vakantie het liefst niet te ver van huis viert en u het vakantieplezier op de camping wilt combineren met net wat extra luxe, het is tenslotte vakantie.

Maar wat maakt een 5 sterren camping nou anders dan andere campings? Om dit toe te lichten, maken we gebruik van de vijf beoordelingscriteria van de ANWB.

Zwemmen op een 5 sterren camping

Op vakantie willen kinderen vaak niets liever dan zwemmen. De 5 sterren campings beschikken veelal over een luxe binnen en/of (verwarmd) buitenzwembad, wat geschikt is voor jong en oud. Het pierenbadje, de jacuzzi en de glijbanen maken de pret compleet.

Daarnaast kunt u genieten van luxe dankzij een sauna en de fitnesszaal. Aangezien het weer in Nederland onvoorspelbaar is en blijft, zorgt deze luxe voor genoeg ontspanning en vermaak.

Het terrein van een 5 sterren camping

De 5 sterren campings behoren vaak tot de grotere campings. Het terrein is dan automatisch groter, wat betekent dat er door de camping meer onderhouden moet worden. Op een 5 sterren camping is het terrein perfect onderhouden: zo zijn de heggen gesnoeid, het gras wordt regelmatig gemaaid, de prullenbakken worden tijdig geleegd en onkruid treft u niet of nauwelijks aan.

Ook beschikken de campingplaatsen over veel ruimte. U kunt genieten van de ruimte en het buiten zijn. Dit geldt voor zowel de kampeerplaatsen als voor de ruimte om de accommodaties.  

Het sanitair op een 5 sterren camping

Tijdens uw verblijf op een 5 sterren camping mag u rekenen op comfort en gemak, zoals een modern sanitairgebouw dat geschikt is voor jong en oud. Daarnaast zijn er campings die privé sanitair aanbieden. Dit is een sanitaire ruimte die u kunt huren en waarvan alleen u de sleutel heeft. Hierdoor heeft u niet alleen veel privacy, maar bent u er ook van verzekerd dat u nooit in de rij hoeft te staan om te gaan douchen.

Eten & drinken op een 5 sterren camping

Hoe fijn is het als u ’s ochtends kunt wandelen naar de supermarkt om uw gezin te voorzien van een heerlijk ontbijt met verse broodjes? Een 5 sterren camping beschikt over een winkel waar u (in ieder geval) de noodzakelijke boodschappen kunt kopen.

Heeft u daarnaast geen zin om zelf (iedere) avond te koken op vakantie? Een 5 sterren camping biedt u genoeg mogelijkheden om buiten de deur te kunnen eten zonder dat u in de auto hoeft te stappen. Na een lange dag vol plezier, kunt u fijn aanschuiven in het luxe restaurant op de camping.

Naast deze uitgebreide menukaart, kunt u ook kiezen voor een snelle (afhaal)hap van de foodcorner. Een voordeel van op vakantie gaan in Nederland is dat u de kroketten en mayonaise uit Nederland niet hoeft te missen. Geniet van een ijsje na het eten, waarna u in uw comfortabele campingstoel van het uitzicht vanaf uw ruime staanplaats geniet.

De recreatie van een 5 sterren camping

Op een 5 sterren camping is genoeg vertier en vermaak voor het hele gezin. Zo organiseert het animatieteam iedere dag weer leuke activiteiten: een minidisco en een knutselmiddag voor de jongere kinderen, en een sportwedstrijd en vossenjacht voor de wat oudere kinderen.

De speeltuin is de ideale plek om ongestoord te klimmen en te klauteren. Daarnaast is de dierenweide op de camping ook erg leuk!

Naast activiteiten voor kinderen, biedt een 5 sterren camping ook genoeg vermaak voor u als ouder. Een 5 sterren camping is gelegen in een prachtige omgeving en Nederland is nou eenmaal hét fietsland, dus ook op vakantie kunt u gerust uw fiets meenemen of huren.

Liever wandelen? Dat kan ook. De meeste campings liggen vlak bij een prachtig natuurgebied of in de buurt van natuurwater. Tegelijkertijd zijn er altijd sfeervolle dorpen en steden in de buurtOp een 5 sterren camping verveelt u zicht geen moment!

Wilt u op vakantie nog een beetje in shape blijven? U kunt gebruik maken van de fitnessruimte, maar er zijn ook campings die een speciaal programma (voor volwassenen) hebben opgesteld. Lees hier waarom sporten op vakantie extra leuk is!

 

Past een 5 sterren camping bij mij (en mijn gezin)?

Een 5 sterren camping staat bekend om de veelzijdigheid: u heeft alle ruimte voor het hele gezin om te sportente zwemmen, te spelen en te eten. De camping ligt op een toplocatie, vlak bij het water of in de buurt van grote toeristische attracties. Deze campings bieden voor ieder wat wils en zijn daardoor een goede bestemming voor een echte gezinsvakantie. Terwijl de kleintjes in het klimrek hangen, geniet u van een uurtje van de zon op het terras.

Bij 5 sterren camping De Twee Bruggen kunt u optimaal genieten van de natuur en van onze comfortabele en luxe accommodaties. Op een 5 sterren camping zijn de accommodaties luxe ingericht, ze zijn voorzien van alle gemakken en beschikken over diverse voorzieningen. Dus wanneer kiest u nou voor een 5 sterren camping? U kiest voor een 5 sterren camping wanneer u er zeker van wilt zijn dat het u tijdens uw vakantie aan niks ontbreekt!

Houdt u wel van kamperen maar wilt u het niet te primitief hebben? Kies dan voor een SafaritentEen lodgetent in Nederland: geniet van de luxe, het comfort en de prachtige omgeving. Bent u nog niet zo bekend met de Achterhoek? Lees hier waarom op vakantie gaan in de Achterhoek zeker de moeite waard is!

Een camping uitzoeken is niet altijd eenvoudig! Bekijk ook mijn tips hoe u een camping kiest die bij u past!

Ik zie u graag op ons park!

Hendrik-Jan Mensink
Eigenaar De Twee Bruggen