16 januari 2020

Wanneer uw vakantie boeken? Dit zijn de beste momenten van het jaar!

Voor veel vakantiegangers luidt de vraag: wat is het beste moment om een vakantie te boeken? Aan de ene kant wilt u zeker zijn van de beschikbaarheid van uw favoriete campingplek of accommodatie, maar aan de andere kant wilt u misschien ook nog niet ergens aan vast zitten. Wanneer kunt u het beste uw vakantie boeken en waar dient u rekening mee te houden?

In deze blog geven wij antwoorden op de volgende vragen:

TB20210717 0261

De Achterhoek als bestemming? Download ons e-book voor inspiratie!

Van de leukste Achterhoekse bestemmingen, verrassende activiteiten en culinaire hotspots tot de beste reistijden en mooiste accommodaties. De beste tips hebben wij voor u verzameld in ons e-book. Vraag deze vrijblijvend aan!

E-book aanvragen

Redenen om vroeg te boeken

Aan de zonzijde staan met uw kampeermiddel, dicht bij of juist ver van het toiletgebouw of in de buurt van een speeltuin zodat uw kinderen zich heerlijk kunnen vermaken... Wanneer u vroeg boekt, heeft u ruime keuze uit vele mogelijkheden!
 

Geniet van alle voorpret!

En... door vroeg te boeken, geniet u langer van alle voorpret.

En voorpret is een essentieel deel van uw vakantie. Wist u dat geen enkel ander volk dan wij Nederlanders zo’n geluksgevoel krijgt van op vakantie gaan? Zo hebben onderzoeken uitgewezen dat maar liefst 64 procent van de Nederlanders gelukkig wordt van een vakantie in het vooruitzicht, terwijl dit wereldwijd op 48 procent ligt.

Helaas is het voor de meeste mensen een grote uitdaging om het vakantiegevoel vast te houden. Een paar dagen na terugkomst zijn velen dit gevoel grotendeels kwijt. Reden te meer om dus vol in te zetten op de voorpret! Maar wanneer is nou het juiste moment om te boeken?

Buiten zwembad
Minigolf (1)
Chaletboerderij
Zwembad buiten (2)
DTB20190709 023

De beste tijden om uw vakantie(s) te boeken

Januari is dé maand om uw vakantie(s) te boeken. Zeker wanneer u uw vakantie-uren heeft ontvangen. Hoe fijn is het om deze uren alvast in te plannen zodat u verzekerd bent van een heerlijke vrije tijd…

In de praktijk boeken veel mensen in januari de vakanties tot en met de zomer, en na de zomer de vakanties tot en met december. Dit kan, alleen bent u op deze manier niet altijd verzekerd van (de beste) plek.

Om zeker te zijn van de beste plek: boek ongeveer 6 maanden van tevoren.

Bekijk onze kampeerplekken Bekijk onze accommodaties

Dit zijn de beste tijden om uw vakantie te boeken

Hieronder hebben wij per vakantie de beste boek-momenten voor u op een rij gezet:

  • Voorjaarsvakantie

september/oktober

  • Pasen

september/oktober

  • Meivakantie

december/januari

  • Zomervakantie

december/januari

  • Herfstvakantie

januari/februari

  • Kerstvakantie

augustus/september

 

(Nog) geen schoolgaande kinderen? Overweeg om buiten het hoogseizoen te gaan

Met kids is het helaas geen optie vanwege de schoolvakanties… Maar als u (nog) geen schoolgaande kinderen heeft, is het raadzaam om te overwegen om buiten het hoogseizoen uw vakantie te boeken.

Buiten het seizoen gelden er weliswaar andere tarieven, maar u kunt tóch nog volop gebruikmaken van alle faciliteiten.

Ga bijvoorbeeld een week kamperen in de maand juni in plaats van juli of augustus. Of verblijf samen met uw kinderen in het weekend ná Pasen in een leuke accommodatie.

 

Vuistregel voor de zomervakantie: krijg geen spijt, boek op tijd!

Bij het beste moment om de zomervakantie te boeken, staan we wat langer stil. De tijd om bij uitstek op vakantie te gaan is voor de meeste mensen toch wel de zomervakantie.


Denk in de winter aan de zomer

Ook al zit u midden in de winter en wacht u nog op een eerste sneeuwvlok, toch is het niet zo gek om uw zomervakantie te concretiseren. Zeker niet als u bepaalde wensen of verwachtingen heeft van uw bestemming. Populaire parken, hotels of accommodaties zijn volgeboekt voor u het in de gaten heeft. Zo zijn bijvoorbeeld lodgetenten in de zomer favoriet onder velen!

Natuurlijk zijn er ook altijd gezinnen die direct na de zomervakantie van afgelopen jaar hun volgende vakantie weer vastleggen. Zo is het bij ons mogelijk om vanaf 1 juli voor het jaar daarop alvast te boeken.

Heeft u al geboekt? Geniet van alle voorpret en ik wens u alvast een fijne vakantie!

Hendrik-Jan Mensink
Eigenaar De Twee Bruggen