Dinerkaart van Restaurant De Schoppe

U bent bij ons zowel voor een drie-gangen diner als een overheerlijke huisgemaakte pannenkoek aan het juiste adres. Genieten van elkaar en van het eten. Bekijk hieronder onze huidige menukaart. Zien we u binnenkort?

Voorgerechten

Tomatensoep

met geitenkaas

6,00

Franse uiensoep

met gegratineerde kaas

6,00

Mosterdsoep

met lente-ui

6,00

Broodplank

met huisgemaakte knoflooksaus, gezouten boter en tomatentapenade

5,00

Salade 'Brömmels'

met gebrande geitenkaas van kaasboerderij De Brömmels, pompoen, vijgen, pecannoten, toast van zuurdesem en druivenmosterd

11,50

Papadum

kruidige cracker met buffelmozzarella, babyspinazie, gepofte aubergine, cranberry en basilicummayonaise

9,50

Salade gamba

met pijnboompitten, tomaten, lente-ui en Italiaanse mayonaise

11,50

Gerookte tonijn

met rode uien citronette, rettich, wasabichips, zongedroogde tomaten en limoenmayonaise

10,50

Caesar salade

met kippendijen, spek, ansjovis, haricot verts, ei, croutons en ansjovismayonaise

10,50

Rundercarpaccio

met Old Amsterdam, pijnboompitten en truffelmayonaise

10,50

Maandspecial

maandelijks een wisselend gerecht

Hoofdgerechten

Penne pasta

met paddenstoelen, rucola, roomkaas, Parmezaanse kaas en verse truffel

17,00

Pastinaaktaart

met spinazie, tomatensalsa, walnoten en saus van gepofte knoflook

14,00

Kabeljauw

met knolselderijcrème, bospaddenstoelen, aardappelkaantjes en saus van strandkrab

22,00

Zalmfilet

met parelgort, zongedroogde tomaten en saus van spinazie

21,00

Zeetong

in roomboter gebakken

34,00

Kipsaté

met atjar, gebakken ui, pinda’s en satésaus

18,00

Varkensschnitzel

met gewokte groente, aardappeltaart en Stroganoffsaus

18,00

Beefburger

medium-rare gebakken met oude kaas, spek, gekarameliseerde ui en truffelmayonaise

19,00

Runderbiefstuk

met Bonne Femme en rode wijn jus

22,00

Kalfsschnitzel

blank kalfsvlees met aardappelsalade en vossenbessencompote

26,00

Weekspecial

wekelijks een wisselend gerecht

Bij de hoofdgerechten worden aardappelgarnituur, mayonaise en huisgemaakte salade geserveerd.

Pannenkoeken

Naturel

6,50

Appel

8,00

Appel, rozijnen en kaneelsuiker

8,50

Kaas

8,50

Kaas en gember

9,00

Spek

9,00

Spek en appel

9,50

Spek en ei

10,00

Spek en kaas

10,00

Ham en kaas

9,50

Brie, noten en honing

10,50

Hawaï: ham, kaas en ananas

10,50

Ham, kaas, champignons, ei en schaaltje frisse salade

11,00

'Boerenpummel': spek, ei, kaas, ham, ui en champignons

12,00

Nagerechten

Blanke deerne

boerenroomijs met chocoladesaus en slagroom

6,00

Trio van sorbetijs

in de smaken: framboos, peer en passievrucht

6,50

Crème van sinaasappel

met yoghurtijs, krokante sinaasappel, meringue met citrus en schuim van tonic

8,00

Chocolade

met panna cotta van witte chocolade, kersenijs, donkere chocolade ganache, Liefmans bier en compote van kersen en citroengras

8,50

Koffie 'De Schoppe'

koffiesoort naar keuze, sinaasappellikeur van likeurstokerij 'het Laatste Woord' en diverse zoete lekkernijen

7,50

Maandspecial

maandelijks een wisselend gerecht

Heerlijk bij een kopje koffie of thee na het diner zijn de luxe bonbons van de banketbakker. Diverse smaken, per stuk 1,00.

De Meenkmolen

De Meenkmolen is een korenmolen en staat aan het begin van de Meenkmolenweg. De molen werd in 1851 gebouwd en is sinds 1952 eigendom van de familie Woordes. Tussen 1988 en 1990 vond een uitvoerige restauratie plaats. De heer Woordes maalt regelmatig met windkracht op vrijwillige basis met de molen. Naast de molen staat een elektrische maalderij. Al met al een buurman met een prachtig product, waar wij u graag kennis mee willen laten maken.

Geitenboerderij de Brömmels

Geitenboerderij de Brömmels bevind zich in de buurtschap Woold. Het is een kleinschalige geitenboerderij met circa 100 melkgeiten en 20 lammeren. Van de verse geitenmelk wordt op de boerderij geitenkaas bereid. Deze lokale lekkernij verwerken wij in diverse gerechten.

Wilt u een tafel reserveren?

We verwelkomen u graag binnenkort!

Direct reserveren