Doolhof in Ruurlo

Komt u uit bij de uitkijktoren, te midden van het Doolhof in Ruurlo? Ga de uitdaging aan en maak er een wedstrijd van: kijk wie er als eerste het doolhof trotseert! Ook kunt u deelnemen aan een spannende vossenjacht, speurtocht of spooktocht.

Het Doolhof van Ruurlo is qua oppervlak het grootste doolhof van Nederland en is inmiddels al enkele honderden jaren oud. Rond 1700 werd het doolhof ontworpen door Daniël Marot, een Franse ornamentgraveur, bouwmeester én tuinarchitect die óók Paleis Het Loo heeft ontworpen. Het was een flinke klus gezien het terrein maar liefst 8.740 vierkante meter beslaat.

De lengte van de paden bedraagt 1.188 meter en zijn -met een breedte van 5 meter- vrij bijzonder. Weerszijden van de paden hebben met gras begroeide taluds, waardoor de hagen zijn verhoogd. U kunt dus écht niet zien waar u naartoe loopt.

Heeft u het doolhof doorlopen? Dan kunt u in de nabije omgeving nog het Kabouterpad bewandelen (met de allerkleinsten) of een bezoek brengen aan het Klimbos.

Openingstijden en adres

Het Doolhof is dagelijks geopend van april tot en met oktober. U kunt er terecht van 10:30 uur en tot 17:00 uur. Vanaf De Twee Bruggen is het slechts een half uur rijden met de auto. Kijk voor de actuele openingstijden en meer informatie op www.doolhofruurlo.nl.

Doolhof Ruurlo
Hengeloseweg 2
7261 LV Ruurlo

Ontdek alle dagjes uit in de Achterhoek