Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg

Eén van de grootste waterburchten in Nederland is Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg. Deze ontvouwt zich zodra u een bezoek breng aan het stadje. Vroeger leefden er de meest machtige heren en graven, die belangrijke rol bekleden bij de kerk, staat én ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog. Vandaag is de dag is het een plek waar historische verhalen opnieuw tot leven komen in de vorm van prachtige architectuur en een rijke kunstcollectie.

Kasteel Huis Bergh stamt uit de 13e eeuw en is de ideale locatie voor een dagje uit. Het museum beschikt over een grote kunsttentoonstelling van oude bewoners en Noordwest-Europese portretschilderkunst. Maar ook de werken van de vorige kasteelbewoners kunt u er ontdekken. Wilt u zich verdiepen in de historie van deze plek? Neem dan deel aan de audiotour waarin diverse achtergrondverhalen van (en rondom) het kasteel worden gedeeld.

In de directe omgeving van het kasteel vindt u ook de Muntwal, waar op vaste tijden óf op afspraak Middeleeuwse munten worden geslagen. Of drink een kop koffie bij het kasteelcafé dat een prachtig uitzicht biedt op de omgeving.

Openingstijden en adres

De openingstijden van het kasteel verschillen per maand, maar doorgaans kunt u het kasteel op de volgende momenten bezoeken:

  • In het weekend bezoeken van 12:30 uur tot 16:30 uur.
  • In de zomermaanden van dinsdag tot en met zondag.

Vanaf De Twee Bruggen bent u een kleine 40 minuten onderweg met de auto.
Kijk op www.huisbergh.nl voor meer informatie.

Kasteel Huis Bergh
Hof van Bergh 8
7041 AC ‘s-Heerenberg

Ontdek alle musea