Herberg en openluchtmuseum Erve Kots in Lievelde

In de oud-Saksische herberg Erve Kots in Lievelde wordt u hartelijk ontvangen met een kop koffie alvorens u een rondleiding krijgt door het openluchtmuseum. In dit museum gaat u een grote stap terug in de tijd en ontdekt u hoe de Achterhoekse boer hier vroeger leefde met zijn vee en familie.

Tijdens de rondleiding wordt u meegenomen naar de boerderij van Erve Kots, de molen en de zagerij. Hier werkte de boer vroeger met zijn vee, terwijl zijn vrouw stof weefde in de weverij. Het openluchtmuseum dankt haar naam aan J.H. Kots, de vorige bewoner van de boerderij. Na de rondleiding kunt u diverse tentoonstellingen bekijken, waar kunstwerken diverse Achterhoekse verhalen vertellen.

Het is ook mogelijk om een excursie te boeken met een groep, waarbij u een bezoek aan het museum combineert met een wandeling door de omliggende natuur. Ook heeft Erve Kots een eigen brouwerij waar hun bier wordt geschonken.

Openingstijden en adres

Bezoekje brengen aan Erve Kots? Het museum is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 20:00 uur. U rijdt er vanaf De Twee Bruggen in slechts 15 minuten naartoe.

Erve Kots
Eimersweg 4
7137 HG Lievelde

Ontdek alle musea