Textil Museum in Bocholt (LWL)

In Bocholt -net over de grens in Duitsland- draaiden ooit meer dan 20.000 klossen in de spinnerij Herding. Vandaag de dag is het een indrukwekkend gebouw -met maar liefst 4 verdiepingen- waar in textielindustrie van vroeger weer tot leven komt.

De tentoonstelling biedt een kijkje in zowel historische als moderne technieken en de internationale textielkunst. In de weverij -waar een geur van olie u tegemoetkomt- staan alle weefgetouwen op een rij te ratelen. Hier werkten 100 jaar geleden dagelijks enkele duizenden mannen en vrouwen.

Van rondleidingen door het museum tot breiworkshops: bij het museum maakt u op een toegankelijke en creatieve manier kennis met de (vroegere) textielindustrie. He gebouw bevindt zich tussen de oude binnenstad van Bocholt en het Aa-meer, waaromheen diverse wandel- en fietspaden liggen zodat u zich een hele dag kunt vermaken in Bocholt!

De bijschriften bij de expositie zijn ook in de Nederlandse taal en het is mogelijk om een Nederlandse rondleiding te reserveren.

Openingstijden en adres

Textil Museum in Bocholt is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur. U bent vanaf De Twee Bruggen slechts een half uur onderweg met de auto.

Meer informatie: https://www.lwl.org/industriemuseum/standorte/textilwerk-bocholt/nederlands

Bocholt Textile Museum
Uhlandstra├če 50
46397 Bocholt (Duitsland)

Ontdek alle musea