20 januari 2021

Een gezellig, leuk en succesvol weekendje weg met uw peuter: 4 tips

Gaat u een weekendje weg met uw peuter? Héérlijk, er even tussenuit met uw gezin. Weg van de dagelijkse sleur in een andere omgeving. Dat kan tijdens een eerder geplande vakantie, maar natuurlijk ook (spontaan) een keer in het weekend. Een weekendje weg met uw peuter is dé manier om tijd door te brengen met uw gezin en om leuke nieuwe plekken te ontdekken.

In deze blog geef ik 4 tips voor een weekendje weg met uw peuter:

  1. Kies het juiste moment om te gaan
  2. Bekijk alvast de faciliteiten op het vakantiepark
  3. Ga voor een peuter-proof accommodatie
  4. Bekijk ook de faciliteiten in de buurt

 

1. Kies het juiste moment om te gaan

Wat is nou het juiste moment om een weekendje weg te gaan met uw peuter? Dit hangt natuurlijk enerzijds af van uw privé planning. Kunnen u en uw partner bijvoorbeeld makkelijk vrij nemen van het werk? Dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor een midweek, of zomaar een paar dagen. Want, bij De Twee Bruggen bent u niet gebonden aan vaste periodes (week/midweek/weekend), maar kunt u elke dag aankomen en vertrekken. Daarnaast kunt u uzelf afvragen of u nog voorkeur heeft voor een bepaalde tijd in het jaar om te gaan. Gaat u bijvoorbeeld in de herfst wanneer de blaadjes van de bomen vallen of geeft u de voorkeur aan de zomer wanneer de kans op mooi weer groter is?

Wanneer u hier een keuze in heeft gemaakt is het verstandig rekening te houden met vakantieperiodes. Aangezien uw peuter nog niet naar school gaat, bent u niet gebonden aan de vakantieperiodes. De keuze is dus reuze! Ook al gaat u maar een weekend, in de vakantieperiodes gaat men vaak voor een week waar het weekend dus ook onder valt. Enerzijds kan een weekend buiten de vakantieperiode om u kosten besparen, anderzijds is vaak een stuk rustiger op vakantieparken. Maak hier dus gebruik van nu uw peuter nog niet naar school gaat.

TB20210717 0261

De Achterhoek als bestemming? Download ons e-book voor inspiratie!

Van de leukste Achterhoekse bestemmingen, verrassende activiteiten en culinaire hotspots tot de beste reistijden en mooiste accommodaties. De beste tips hebben wij voor u verzameld in ons e-book. Vraag deze vrijblijvend aan!

E-book aanvragen

2. Bekijk alvast de faciliteiten op het vakantiepark

Wilt u zelf ook van uw weekendje weg kunnen genieten, dan is het belangrijk dat uw peuter zich kan vermaken, maar dat er ook voldoende faciliteiten voor uzelf aanwezig zijn, zoals een heerlijk restaurant om lekker van een hapje en drankje te genieten. 

Kies dan ook voor een vakantiepark waar meer dan genoeg te doen is voor het hele gezin. Dat hoeft voor uw peuter nog helemaal geen animatie te zijn: een trampoline, schommel of zandbak is vaak al genoeg. Toch geven faciliteiten zoals een zwembad net dat beetje extra vakantiegevoel.

Of u nu alleen een nachtje of weekend weg wilt met uw peuter of dat u er gelijk een langere vakantie van wilt maken: het hoeft geen opgave te zijn om uw peuter gedurende die tijd bezig te houden. Sowieso is even weg van huis zijn vaak al een feestje op zich, maar wanneer de keuze in faciliteiten op het park hier ook nog aan bij kunnen dragen is dat helemaal mooi meegenomen. Uw peuter blij, u blij! Bekijk ook mijn blog 'wanneer een 5 sterren camping een goed idee is!'.

3. Ga voor een peuter-proof accommodatie

Samen met uw peuter op vakantie is pas echt een feest als u op een adres verblijft waar alles klopt. Waar peuters zichzelf mogen zijn en waar u als ouder zorgeloos kunt genieten. Maar wat maakt een vakantie nou ‘peuter-proof’? Het begint allemaal met een kindvriendelijke accommodatie: een plek waar uw peuter veilig kan spelen en rustig kan slapen (en u dus ook).

Kiest u voor een accommodatie, dan is het fijn wanneer er voorzieningen aanwezig zijn voor de allerkleinsten, zoals een kinderstoel en kinderbed. Kiest u voor een kampeerplek, dan is het goed te kijken of er in het toiletgebouw aan kinderen is gedacht. Is er bijvoorbeeld een lage toilet of een plek waar u gemakkelijk de luier van uw peuter kunt verschonen?

 

Kind
Supermarkt4
Zwembad
Glijbaan (9)
Minigolf (1)
Schminken

4. Bekijk ook de faciliteiten in de buurt

We kunnen ons heus wel voorstellen dat het voor u pas echt vakantie wordt als uw peuter zich opperbest vermaakt. Toch is het voor uzelf – maar ook voor uw peuter – wel heel leuk om een uitstapje te plannen tijdens uw weekendje weg. Wat dacht u van pannenkoeken eten in een kindvriendelijk restaurant. Vaak zit hier een speelhoek voor de kinderen en is er de mogelijkheid een kindermenu te bestellen. 

Nog een paar laatste praktische laatste tips voor uw weekendje weg met uw peuter:

  • Moet u ver reizen? Probeer met reizen rekening te houden met slaapjes. Gaat u met de auto dan kunt u bijvoorbeeld tijdens een slaapje rijden.
  • Neem snacks mee voor onderweg, bijvoorbeeld lekkere stukjes fruit. Op deze manier wordt reizen meteen een feestje!

En de laatste - maar wél belangrijkste - tip: probeer niet alles in de hand te houden, laat los, laat gaan!

Ook zo’n zin in een weekendje weg met uw peuter?

Met onze prachtige accommodaties voor een weekendje weg met het hele gezin, kunt u het er samen echt even van nemen. Of u nou geniet van het pierenbadje in het zwembad of met het hele gezin lekker actief gaat wandelen in het Nationale Landschap van Winterswijk. Een weekend lang kunt u lekker ontspannen, met genoeg vermaak voor uw peuter in de buurt. U hoeft ook niet verder te zoeken, want wij hebben de meest geschikte kampeerplekken en accommodaties voor een weekendje weg met uw peuter voor u op een rij gezet. Tip: geef bij uw boeking aan dat u graag in de buurt van een speeltuin wilt staan, zodat u vanaf uw terras uw peuter kunt zien spelen!

Bekijk onze kampeerplekken Bekijk onze accommodaties

Een vakantiepark uitzoeken is niet altijd eenvoudig! In mijn blog 'Op vakantie in de Achterhoek: waarom dit zeker de moeite waard is!' geef ik tips over een prachtige locatie waar u naartoe kunt gaan. Daarnaast heb ik nog een blog geschreven waarin ik nóg meer tips geef voor een leuk weekend weg met kleine kinderen.

Ik zie u graag op ons park!

Hendrik-Jan Mensink
Eigenaar De Twee Bruggen