14 februari 2024

Een zorgeloze babyvakantie in Nederland heeft u zo!

Als kersverse ouders is een (eerste) vakantie met uw baby best spannend. Weggaan uit uw vertrouwde omgeving betekent onder andere tijdelijk afscheid nemen van een eigen ledikant, box, commode en wasmachine. Even het ritme van thuis loslaten is ook wennen. Want slaapt uw baby op vakantie net zo goed als thuis? En wat nou als uw baby het hele bed onder spuugt... Is er dan een wasmachine in de buurt?

Genoeg onzekerheden, maar laat dit de pret niet drukken! Nederland biedt namelijk tal van mogelijkheden om een ontspannen en zorgeloze vakantie met uw baby door te brengen. We geven 5 tips om te helpen genieten van een onvergetelijke babyvakantie in Nederland.

 

1: Wandel en fiets door de natuur

Nederland staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke landschappen en uitgestrekte fietspaden. Pak een draagzak of de kinderwagen, of huur een (bak)fiets met eventueel een kinderzitje en verken de diversiteit van de eeuwenoude natuur in de Achterhoek. In de regio -vooral rondom Winterswijk- wordt u namelijk in elke jaargetijde getrakteerd op uitgestrekte bossen, heidevelden en authentieke boerderijen - zoals tijdens deze 6 leuke wandelroutes.

Geniet van de rustgevende geluiden van de natuur terwijl uw baby zich verwondert over nieuwe geluiden en geuren, als hij/zij natuurlijk nog niet in slaap is gevallen. ;) Vergeet niet om voldoende snacks, speeltjes en verzorgingsspullen (zoals luiers en extra kleding) mee te nemen voor onderweg, zodat jullie allemaal zorgeloos genieten van de natuur.

TB20220629 1303

Succesvolle vakantie met kids? Download ons e-book voor tips!

Baby’s, peuters, maar ook kleuters… Op vakantie gaan met jonge kinderen is hartstikke leuk, maar vraagt om meer voorbereiding. In ons gratis e-book geven wij handige tips voor een succesvolle vakantie. Vraag deze vrijblijvend aan!

E-book aanvragen

2: Zwem met uw baby

Een van de beste manieren om te ontspannen tijdens een vakantie is door te zwemmen, en dat geldt ook voor uw baby! Zoek een vakantiepark met een babyvriendelijk zwembad waar uw kleintje veilig spettert en speelt, in water met een aangename temperatuur.

Zwemmen met een baby is niet alleen leuk, maar het is ook goed voor de ontwikkeling van uw baby. Wat zijn de voordelen?

 • Zwemmen stimuleert uw baby's motorische vaardigheden.
 • Het versterkt de band tussen u en uw baby.
 • Zwemmen verkleint de kans op infecties voor uw baby.
 • Het heeft een positieve invloed op de hart- en bloedvaten van uw baby.
 • Uw baby leert op eigen kracht voort te bewegen.
 • Het bevordert de band tussen u en uw baby.
 • Daarnaast zijn jullie beide lekker in beweging.

Vergeet niet om zwembandjes, zwemluiers en (wanneer u buiten zwemt) zonnebrandcrème mee te nemen om ervoor te zorgen dat jullie allemaal veilig en beschermd blijven in het water.

TB20230717 0382
Peuterbad (4)
TB20220629 0607
TB20230717 0598 HDR
TB20220629 0091

3: Boek een geschikte accommodatie

Een comfortabele en babyvriendelijke accommodatie is essentieel voor een geslaagde vakantie. Kies voor een vakantiepark dat is uitgerust met alle benodigde voorzieningen, zoals...

 • een babybedje,
 • kinderstoel en
 • veiligheidshekjes.

Zo genieten jullie allemaal van een goede nachtrust en ontspannen verblijf zonder zorgen over het welzijn van uw baby.

Vergeet daarnaast niet om ook de aanwezigheid van een magnetron en een verschoningskussen in uw accommodatie te controleren. Zo bent u volledig voorbereid op de belangrijkste behoeften van uw baby. Uiteraard is het mogelijk om zelf enkele spullen mee te nemen. Maar hoe fijn is het als de basisbehoeften al zijn inbegrepen bij uw verblijf? Het is immers ook ùw vakantie.

Omdat uw baby nog niet leerplichtig is, kunt u buiten de schoolvakanties op vakantie. Naast dat er vaak meer accommodaties beschikbaar zijn, zorgt dit voor nog meer ruimte en rust op het vakantiepark. Lukt op vakantie gaan buiten de vakanties niet? Eerder schreven we een blog waarin we tips gaven over een rustige vakantie in het hoogseizoen.

Bekijk onze accommodaties

 

4: Ga heerlijk - maar ook relaxed! - uiteten

Uit eten gaan met een baby is soms een uitdaging, maar het hoeft geen stressvolle ervaring te zijn.

 • Slaapt uw baby nog in de kinderwagen? Kies dan voor een restaurant waar genoeg plek is om uw kinderwagen neer te zetten.
 • Kan uw baby al zitten? Check dan of er kinderstoelen aanwezig zijn.


Op deze manier genieten jullie allemaal van een smakelijke maaltijd. 

Neem wat speelgoed of boekjes mee om uw baby bezig te houden, terwijl jullie wachten op het eten. Vindt er een knoei-incident plaats? Geen stress, want in een mum van tijd staat u weer in uw accommodatie. Met de juiste planning en een ontspannen houding creëren jullie waardevolle familiemomenten in een culinaire setting.

Kies er daarnaast voor om op het juiste tijdstip uiteten te gaan. Is uw baby nog heel jong, dan is de kans groot dat hij/zij in de kinderwagen in slaap valt. U kunt dus op uw gemak uiteten. Geeft u nog een flesje? In het restaurant warmen ze het graag voor u op. Is uw baby al wat groter? Ga dan al vroeg uiteten - zoals aan het einde van de middag, zodat uw baby daarna lekker naar bed kan.

 

5: Zorg voor voldoende faciliteiten op het park

Het kiezen van de juiste accommodatie is slechts het halve werk; zorg er ook voor dat het vakantiepark of de camping waar u verblijft voldoende faciliteiten biedt voor gezinnen met baby's.

Een vakantie op een afgelegen plaats klinkt misschien rustgevend, maar met een baby is het tóch prettig om enkele voorzieningen in de buurt te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een supermarkt, heel handig als de luiers op zijn! Denk daarnaast ook aan zorggerelateerde voorzieningen, mocht er iets vervelends plaatsvinden.

Daarnaast is het ook prettig dat u op het park eten af kan halen. Niet hoeven te koken is toch ook wel écht vakantie. Of wat dacht u van een lekker ijsje na het eten.

Met deze tips in gedachten, bent u klaar voor een zorgeloze en onvergetelijke babyvakantie in Nederland. Van het verkennen van de natuur tot ontspannen zwemmen en lekker eten... er wachten tal van leuke avonturen op u als gezin.

Dus pak uw koffers in, maak herinneringen en geniet van deze speciale tijd samen met uw baby! Het klinkt cliché… maar ze worden zo snel groot.

Hendrik-Jan Mensink
Eigenaar De Twee Bruggen