10 juni 2022

Tips voor een rustige vakantie in het hoogseizoen

Een rustige vakantie in het hoogseizoen: dat is bést een uitdaging. Vanwege de schoolvakanties trekken met name gezinnen met kinderen eropuit. Logisch, maar daardoor bent u niet de enige vakantieganger. Vakantieparken staan zo goed als vol en u komt vakantiegangers geregeld tegen in de omgeving. Erg gezellig, maar niet altijd even ontspannend. Tóch is een rustige vakantie in het hoogseizoen zeker niet onmogelijk… Hoe? Wij geven u graag wat tips!

Stel u eens voor… De zon komt op en verwarmt langzamerhand uw slaapvertrek waardoor u steeds meer ontwaakt. U hoort de vogels vrolijk zingen als u uw tent of accommodatie uitloopt voor een kop koffie. Op naar de croissantjes!

Dat alles kan gewoon in het hoogseizoen, als u onderstaande 4 tips volgt:

Vergroot de kans op een rustige vakantie in het hoogseizoen met deze 4 tips!

Onderstaande tips geven geen garantie, maar vergroten de kans op een rustige vakantie in het hoogseizoen. Zo kunt u even helemaal weg zijn van thuis, van het werk en alle verplichtingen. U krijgt tijd om écht tot rust te komen.

1. Reis naar een minder bekende en minder populaire vakantiebestemming

U bent aangekomen op uw vakantiebestemming en hebt zin in een koud drankje in de zon. Wel zo lekker, na de reis die u heeft afgelegd! Maar een plekje vinden op een terras? Ho maar! Er is geen lege tafel te vinden. Overal waar u kijkt, zitten toeristen te genieten (die niet van plan zijn om te vertrekken).

Wilt u dit tafereel voorkomen? Vermijd dan populaire vakantiebestemmingen, waar u in het hoogseizoen over de koppen loopt.

Probeer te reizen naar onbekendere vakantiebestemmingen:

 • Kies een bestemming dichter bij huis: in Nederland! Nederland biedt namelijk talloze mooie en rustige plekken en dat allemaal op rij-afstand… Denk bijvoorbeeld aan de provincies Limburg, Drenthe, Groningen of Gelderland.
 • Reis naar een plaats vlak bij een (drukke) stad – maar niet in de stad zelf. Op die manier combineert u rust van ‘buitenaf’ met de drukte van de stad, wanneer u dat zelf wil.
 • Boek geen vliegtickets, maar stap in de auto of pak de trein. Zeker binnen Europa hoeft u niet met het vliegtuig te reizen. Zo bespaart u gedoe met inchecken, legt u geen lange reisafstanden af én draagt u een steentje bij aan een beter milieu! En bent u uitgekeken op uw eerste bestemming? Dan rijdt u zo door naar de tweede.
TB20220629 0150

Vraag ons e-book aan over De Achterhoek

De Achterhoek is een rustige vakantiebestemming – ook in het hoogseizoen. Hier vindt u namelijk genoeg plekken waar geen massatoerisme te vinden is.

Benieuwd wat deze regio u te bieden heeft? Ontdek het in ons gratis e-book: “Zo maakt u de beste keuzes voor uw vakantie in de Achterhoek”.

E-book aanvragen

2. Kies een vakantiepark met ruim opgezette kampeerplaatsen

Bent u een kampeerder? Dan staat u ongetwijfeld graag op een vakantiepark waar u van alle luxe voorzieningen gebruik kan maken. Maar let op: in het hoogseizoen zijn vrijwel alle vakantieparken drukbezocht. Het verschil zit ‘t ‘m in de opzet van het park:

Check altijd de plattegrond van een vakantiepark

Hoeveel kampeerplekken zijn er, hoe groot zijn de velden en wat hoeveel sanitairgebouwen zijn er te vinden? Maar ook: hoe ziet de omgeving eruit en wat is de ligging van het park (in de natuur, vlak bij een spoorwegovergang of aan de rand van een stad)?

Check altijd Google Maps én de plattegrond van een vakantiepark om de ligging én indeling van het park te beoordelen:

 • Hoe ruimer uw kampeerplaats, hoe meer rust u ervaart. Kies voor kampeerplaatsen met een oppervlak van minstens 150 m². Dan ervaart u alle ruimte om uw caravan en/of tent op te zetten én heeft u plek om uw auto te parkeren.
 • Vermijd kampeervelden met speeltuintjes. Deze zijn -logischerwijs- favoriet bij gezinnen met (jonge) kinderen. Hier beleeft u meer activiteit dan op een meer afgelegen kampeerveld, omringd door bosschages.
 • Kies een plek die verder van het (buiten)zwembad en de grote speeltuin(en) ligt.

Niet in de rij voor toilet of douche met eigen sanitair!

Steeds vaker bieden vakantieparken kampeerplaatsen met eigen sanitair aan. Dit is een klein gebouw dat op een kampeerplek staat, met daarin een douche, wastafel en toilet. Dit biedt hét ultieme comfort voor elke kampeerder: u loopt geen lange afstand voor een toiletbezoek of douchebeurt én laat uw toiletspullen gewoon in uw ‘eigen’ badkamer staan.

Boek op tijd!

Zoals aangegeven is het in het hoogseizoen altijd druk. Ook op goed aangeschreven vakantieparken. Boek daarom altijd uw vakantie op tijd! Door op tijd te boeken, zijn er nog voldoende kampeerplekken beschikbaar en kiest u de plek die het beste bij u past (bijvoorbeeld op basis van bovenstaande criteria).

 

3. Maak een rustige ronde door het buitengebied

Fietsen en wandelen door de natuur is dé manier om echt tot rust te komen. Zorg er dus voor dat uw vakantiebestemming zich in of dichtbij een mooi buitengebied bevindt.

Neem uw fietsen mee voor een mooie fietstocht

Fietsen door de Achterhoek is een ontspannen én sportieve invulling van uw vakantie. Kies uit talloze fietsroutes (variërend van 5 tot 50 kilometer), die u meenemen door het typische coulisselandschap waar de streek zo bekend om staat. Vergeet niet te stoppen bij een van de lokale horecagelegenheden, waar men de lekkerste culinaire hoogstandjes serveert.

Fietsen vergeten? Op ons vakantiepark huurt u een fiets voor een vast tarief per dag!

Of trek uw wandelschoenen aan voor een fijne hike

Ook wandelen versterkt uw vakantiegevoel. De wandelroutes -variërend van 5 tot 20 kilometer- nemen u namelijk mee door ongerepte bosgebieden, over zandpaden en langs kabbelende rivieren. Onderweg komt u weinig mensen tegen en bent u even helemaal alleen met de natuur om u heen. Wie weet spot u nog konijnen, wilde zwijnen of herten.

Niets doen is ook iets doen

Niets is zo fijn als actieve rust… Even bijkomen van een wandel- of fietstocht door de natuur, onder het genot van een welverdiend drankje en hapje terwijl de late middagzon begint te zakken. Ziet u uzelf al zitten? Wij ook!

TB20210717 0584
TB20210717 1280
TB20230717 0948
TB20230717 0695
TB20230717 0199
TB20230717 0759

4. Ontdek ‘the hidden gems’ in plaats van toeristische trekpleisters

Als u voor het eerst in Parijs bent, dan staat de Eiffeltoren ongetwijfeld op uw ‘to-see’ lijstje. In Berlijn is het Rijksdaggebouw een populaire trekpleister. En wat dacht u van Londen met de Big Ben, London Eye en Hyde Park. Hetzelfde geldt overigens voor Nederland met het Anne Frank Huis in Amsterdam, Martini Toren in Groningen en de Hunebedden in Drenthe.

Maar juist de straten die buiten populaire wijken liggen, kleinere bezienswaardigheden die worden beheerd door de locals en attracties die niet in de top-10 van Google staan, zijn een bezoek waard! Daar is het niet alleen rustig, maar krijgt u ook de aandacht van mensen die enthousiast zijn met uw komst.

‘The hidden gems’ van Winterswijk

Ook in de omgeving van ons park vindt u veel ‘hidden gems’. Van die plekken die niet (inter)nationaal bekend zijn, maar wél alles hebben voor een heerlijke dag uit.

 • Wandeling maken door het Woold
  Het Woold is een buurtschap in de gemeente Winterswijk en ligt in een bosrijk gebied, tegen de Duitse grens. Hier is geen ruilverkaveling geweest -dat kenmerkend is voor de Achterhoek- waardoor boeren kleinere percelen hebben en u kunt genieten van eeuwenoude natuurgebieden. Zo bleven onder andere restanten van landweren en de Ruiterburgerschans bewaard. Maar denk ook aan het natuurreservaat Wooldse Veen.

  Het Woold is bij uitstek -door haar ongerepte natuur- een prachtig wandelgebied. Strik uw wandelschoenen en trek eropuit!

 • Bootje varen bij vanuit De Twee Bruggen of De Gulle Smid
  In en om Winterswijk kronkelt de Boven-Slinge, een beek die bij Kotten binnenkomt en via het Woold (Bekendelle), Bredevoort en Aalten naar Varsseveld stroomt. De Boven-Slinge stroomt ook langs ons park – als u een kano bij ons huurt, verkent u de omgeving vanaf het water. Het is ook mogelijk om bij De Gulle Smid een bootje te huren.

 • Een tocht door moerasbos Bekendelle
  Natuurreservaat Bekendelle -bij Achterhoekers beter bekend als ‘Bekkendelle’- is een oud beekbegeleidend loofbos waardoor de Boven-Slinge slingert. Vogelliefhebbers halen hier hun hart op: met een beetje geluk spot u hier de ijsvogel of de zeldzame middelste bonte specht!

  Bekendelle is bijzonder, want het is een van de weinige moerasbossen in Nederland. Het gebied ligt op zo’n 20 minuten fietsen van De Twee Bruggen. Benieuwd geworden? Maak dan een prachtige wandeltocht door deze omgeving!

 • Een balletje slaan bij Golfbaan De Voortwisch
  Naast al dat wandelen en fietsen, wilt u vást ook eens iets anders ondernemen. Sla bijvoorbeeld een balletje bij Golfbaan De Voortwisch, een sfeerrijke 18-holes golfbaan in Winterswijk (bij Vreden) voor zowel beginnende als ervaren golfers.
TB20210717 0281

De Achterhoek als bestemming? Download ons e-book voor inspiratie!

Nog meer ‘hidden gems’ vindt u in ons handige e-book: “Zo maakt u de beste keuzes voor uw vakantie in de Achterhoek”. Vraag deze vrijblijvend bij ons aan!

E-book aanvragen

Bonustips voor nóg meer rust…

Schakel uw werkmail uit op uw telefoon

Staat uw werkmail op uw telefoon? Schakel dan uw notificaties uit of (nóg beter!): verwijder de werkmail tijdelijk van uw telefoon. Zo krijgt u niet de verleiding ‘om snel even uw werkmail te checken’.

Schrijf ideeën en taken op voor later

Komt u tot rust? Dan is de kans groot dat u allerlei ideeën krijgt! Daar is immers ruimte voor in uw hoofd. Schrijf deze ideeën op zodat u ze niet vergeet en deze eenvoudig(er) oppakt ná uw vakantie. Gebruik bijvoorbeeld een Notitie-app op uw telefoon of schrijf het op een stuk papier. Alles wat u opschrijft hoeft u immers niet meer te onthouden!

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Niets is zo fijn als thuiskomen in een schoon huis! Een paar tips…

Voor uw vertrek:

 • Leeg de vuilnisemmers
 • Verschoon het beddengoed
 • Maak het sanitair schoon
 • Stofzuig en dweil de vloeren

Bij thuiskomst:

 • Pak de auto uit
 • Draai de benodigde wasjes
 • Geniet van uw schone huis!

… en volg onze 7 tips voor ultieme rust!

Er zijn nog zo veel meer tips-and-tricks om tot rust te komen. Deze bundelden wij in een artikel, die 7 manieren omschrijft om in- en ontspanning uitstekend met elkaar te combineren.

Ontdek 7 manieren om tot rust te komen

Hendrik-Jan Mensink
Eigenaar De Twee Bruggen