03 november 2022

Naar de camping met uw hond? Uw viervoeter is welkom bij De Twee Bruggen!

Ik ga op vakantie en ik neem mee... mijn hond! Waarom de hond thuislaten als hij ook mee kan op een welverdiende vakantie? Zowel op de kampeerplaatsen als in de accommodaties van onze camping in de Achterhoek is uw hond meer dan welkom. De Twee Bruggen, gelegen in het Nationaal Landschap Winterswijk, is de perfecte locatie voor een vakantie met uw gezin en uw hond is ook toegestaan. Kom op vakantie in Winterswijk met uw hond!

 

Tips wanneer u gaat kamperen met uw hond

Gaat u kamperen met uw hond? Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken geven wij u graag wat tips en informeren wij u over enkele zaken waar u rekening mee dient te houden wanneer u uw hond mee neemt naar De Twee Bruggen. Zo beleeft iedereen een heerlijke vakantie.

Praktische informatie:

 • Per kampeerplaats of accommodatie zijn maximaal 2 honden toegestaan
 • Laat uw hond(en) buiten het park uit
 • Lijn uw hond(en) op het park aan
 • Kosten €7,00 (kamperen) of €9,50 (accommodatie) per hond per nacht
TB20230717 0713

Vraag vrijblijvend onze checklist aan!

Gaat u binnenkort kamperen? Vraag dan onze uitgebreide checklist vrijblijvend aan en ontvang het handige en interactieve PDF-bestand direct in uw inbox! Hiermee vinkt u eenvoudig de gepakte spullen af.

Checklist aanvragen

Met de hond bij de kampeerplek

Omdat de hond op de kampeerplek of bij de accommodatie aan de lijn moet, is het aan te raden om een lange lijn met een grondpen mee te nemen. Op die manier heeft uw hond alle bewegingsvrijheid zonder dat andere campinggasten daar last van hebben.

Verder is het bij je caravan, tent of accommodatie fijn om voor de hond een eigen plekje te creëren, het liefst in de schaduw. Dan weet u zeker dat u net zo ontspant als uw viervoeter.

Ga wandelen of fietsen met uw hond in Winterswijk

Bij De Twee Bruggen in Winterswijk is het voor honden ook echt vakantie. De gevarieerde omgeving van de Achterhoek is uitermate geschikt voor urenlang wandelplezier. Ontdek de vele zandwegen en bospaden in het buitengebied van Winterswijk. Uw hond (en uzelf) gaat de wandeling in Winterswijk prachtig vinden!

Houdt u meer van fietsen met uw hond? Ook hier zijn volop mogelijkheden voor. Ontdek de prachtige landgoederen, boerderijen, zandpaden en buurtschappen van de Achterhoek. Fietsen in de Achterhoek is iets wat je zeker een keer gedaan moet hebben! Wilt u een hele dag met de fiets op pad én de hond graag meenemen? Zorg dan voor een fietsbuggy die u aan uw fiets monteert. Zo kunt u samen een dagtrip maken en kennismaken met de veelzijdigheid van de Achterhoek.

Sluit de dag samen af met een borrel op ons terras of in het restaurant waar uw hond ook welkom is. Dat is toch genieten?

 

Kies een camping met uw hond aan het water

De meeste honden houden van water, kies dus een camping aan het water. In de Achterhoek kunnen honden op genoeg plekken zwemmen. Zo kan uw hond bij De Twee Bruggen een verfrissende duik nemen in de beek (Boven-Slinge) of in een van de recreatieplassen in de buurt, waaronder de Slingeplas en het Hilgelomeer. Hier mag uw hond los lopen en zwemmen in de periode van 1 oktober tot 1 mei.

Naar de camping in de Achterhoek met hond

Buiten Winterswijk is er ook met uw hond nog volop te beleven. Staat u op de camping in de Achterhoek met hond dan zijn er talloze uitstapjes die u kunt maken. De Achterhoek staat bekend om zijn mooie bossen en de stuwwal van Montferland waar u prachtig kunt wandelen en fietsen. Iets dichter bij de camping vindt u ook het Buskersbos waar de Boven-Slinge doorheen stroomt. Hier is de hond welkom, mits aangelijnd. Hetzelfde geldt voor een wandeling over het Scholtenpad, waarbij verlaten landweggetjes u leiden door eeuwenoude bossen en het typsich Achterhoekse coulissenlandschap. 

Slingeplas

Kamperen met de hond: 9 tips

Goede voorbereiding is het halve werk. Waar moet u verder nog aan denken als uw hond mee gaat naar De Twee Bruggen? Wij geven u 9 dingen die u niet mag vergeten wanneer u gaat kamperen met uw hond.

 • Een mand of deken
 • Hondenpaspoort
 • Halsband met vakantie adres of telefoonnummer 
 • Verlichting voor hond (bijvoorbeeld verlichting aan halsband)
 • Hondenlijn (eventueel met grondpen)
 • Speeltjes
 • Hondenpoepzakjes en/of schepje
 • Tekentang
 • Voer en voer- en waterbak


Bent u op zoek naar een camping in de Achterhoek met uw hond? We zien u en uw hond(en) graag op ons park!

Hendrik-Jan Mensink
Eigenaar De Twee Bruggen