16 juni 2020

Kamperen voor beginners: gebruik deze 5 tips!

Gaat u voor het eerst kamperen? Leuk! Maar wat komt er nou allemaal bij een (eerste) kampeervakantie kijken? En waar moet u allemaal aan denken? Speciaal voor de beginnende kampeerders geven we tips zodat u zeker weet dat dat u goed voorbereid op uw eerste kampeervakantie gaat. Kamperen kan u leren!

Deze blog is onderverdeeld in 5 tips:

Lodgetent2

Vraag vrijblijvend onze checklist aan!

Gaat u binnenkort kamperen? Vraag dan onze uitgebreide checklist vrijblijvend aan en ontvang het handige en interactieve PDF-bestand direct in uw inbox! Hiermee vinkt u eenvoudig de gepakte spullen af.

Checklist aanvragen

1) Voor het eerst kamperen: het aanschaffen van een tent

Oldschool kamperen doet u natuurlijk in een tent, maar wat voor tent moet u kiezen en waar moet u op letten? Er zijn meerdere aspecten waar u rekening mee dient te houden. Zo zijn tenten er niet alleen in verschillende groottes, maar verschillen tenten ook qua gebruiksvriendelijkheid bij het opzetten. Vraag uzelf dus eerst af voor hoeveel personen de tent geschikt moet zijn en dan hoe snel u de tent op wilt kunnen zetten.

Gaat u een paar nachtjes kamperen? Dan is het wellicht handig als u een simpele, lichtgewicht tent aanschaft. Staat u met de hele familie een paar weken op de camping? Dan is een grote, stevige familietent iets voor u.

Tenten zijn er in veel verschillende kleuren en dit is niet voor niks. Niets is zo vervelend als uw tent uitdrijven, of dit nou door de hitte is of door harde regen. Donkere kleuren worden eerder warm in de zon en felle kleuren kunnen insecten aantrekken. Een lichte kleur tent is dus koeler, maar de kleur is wel weer besmettelijker. Goed om rekening mee te houden bij de aanschaf van een tent. Ook moet de tent natuurlijk waterdicht zijn. Als het goed is dan is een tent (bij aanschaf) waterdicht, maar u kunt voor de zekerheid zelf met een impregneermiddel de tent waterdicht maken.

Daarnaast kunt u rekening houden met de ritsen in de tent. Wanneer deze naar boven sluiten is dit voor kinderen minder makkelijk te openen. 

Op minder dan 5 minuten rijden van onze camping in Winterswijk vindt u de grootste outdoor- en kampeerwinkel van Nederland. Dus mocht u iets vergeten zijn of het leuk vinden om rond te kijken in de 72.500 m2 winkelruimte, kunt u hier terecht!

Speeltuin 9
Zwembad
Supermarkt4
Binnen zwembad
Kamperen
Kanovaren

2) Kamperen voor beginners: ga een nacht proefslapen

Heeft u een caravan of een tent aangeschaft? Probeer thuis alle kampeeruitrusting vast uit. Een proefnachtje zorgt ervoor dat u kunt testen of alle spullen compleet zijn of dat u nog iets moet aanschaffen/meenemen. Denk bijvoorbeeld aan het toebehoren zoals een grondzeil, (voldoende) haringen, kookgerei en een campingstoel.

Gaat u kamperen met het hele gezin? Uw kinderen staan vast te springen om een nachtje in de achtertuin te kamperen! U kunt dan gelijk nagaan hoe uw kinderen een kampeervakantie ervaren. Dit geldt overigens ook wanneer u met de caravan op vakantie gaat.

Ontdekt u dat kamperen niks voor u – en uw gezin – is en ook niks gaat worden? Of misschien is dit nu nog een stap te ver? Wellicht is een ‘lodgetent’ (ook wel safaritent genoemd) wel iets voor u! Een lodgetent biedt de luxe van thuis, maar de knusheid van een tent.

 

3) Kom voor het donker wordt aan op de camping

Voorkom dat u als beginnend kampeerder loopt te prutsen in het donker en kom voordat het donker wordt aan op de camping. 

Kom dus (ruim) voor het donker aan, zo kunt u rustig - het is tenslotte vakantie - uw kampeerplek bekijken en de tent opzetten. U kunt als kampeerder bij ons vanaf 12.00 uur 's middags terecht! Zit er niks anders op dan uw tent in het donker opzetten? Zorg dan dat u hierop voorbereid bent, gooi bijvoorbeeld een pop-up tent achterin de auto.

Wanneer u voor het eerst gaat kamperen weet u waarschijnlijk nog niet welke camping bij u past. Wij helpen u hier graag bij, lees hier de blog zo kiest u een camping die bij u past!

Bekijk de kampeerplekken bij vakantiepark De Twee Bruggen

 

4) Op de camping: vind de juiste kampeerplaats

Waarschijnlijk heeft u een plaats op een camping gereserveerd. Soms is het mogelijk om uw voorkeur door te geven. Een plek dichtbij het toiletgebouw klinkt fijn, maar niet wanneer u van elk geluidje om u heen wakker wordt. Houd hier rekening mee bij het doorgeven van uw voorkeur.

Kies op uw kampeerplaats de plek waar uw tent komt te staan en houd met een aantal zaken rekening. Wilt u bijvoorbeeld uw auto er nog naast kunnen zetten? Kunt u in de schaduw zitten? En mocht u een lichthellende staplek hebben, ga dan altijd met uw hoofd naar boven liggen. Dit is beter voor uw evenwicht en voorkomt duizeligheid.

 

5) Wat moet ik meenemen tijdens mijn eerste kampeervakantie?

Wanneer u voor het eerst gaat kamperen, komt hier qua benodigdheden heel wat bij kijken. Gebruik onze meest complete paklijst voor kamperen zodat u zeker weet dat u niks vergeet.

Zo zijn bijvoorbeeld een waterdicht verlengsnoer, extra dekens en een koffiezetapparaat geen overbodige luxe. Gaat u voor de eerste keer kamperen? Probeer dan zoveel mogelijk kampeerspullen te lenen, niet iedereen is nou eenmaal dol op kamperen. Het zou zonde zijn dat u alles heeft aangeschaft, maar er tijdens of na de vakantie achter komt dat kamperen niet uw ding is. Daarnaast weet u wanneer u voor het eerst gaat kamperen nog niet precies wat bij u past en wat u wel en niet gebruikt en nodig hebt.

Wist u trouwens dat de meeste campings tegenwoordig over toiletpapier beschikken in de toiletgebouwen? Dit voorkomt het ongemakkelijke gevoel om als beginnend kampeerder met een toiletrol over de camping te lopen.

Een laatste – maar wel dé belangrijkste - tip voor kamperen voor beginners: vergeet niet te genieten! Geen omelet bij het ontbijt omdat de gasfles leeg is? In het donker spelletjes spelen omdat u de reservelamp bent vergeten? Geniet van het samenzijn, van het even niks hoeven en vergeet alle luxe van thuis. Niets is belangrijker dan lachen en plezier maken met elkaar, dat is pas vakantie!

Ik wens u alvast een hele fijne vakantie!

Hendrik-Jan Mensink
Eigenaar De Twee Bruggen