14 februari 2020

Zo kiest u een camping die bij u past!

Een camping uitzoeken is niet altijd eenvoudig... Zo zijn er alleen al in Gelderland meer dan 450 campings waaruit u kunt kiezen. Hoe zorgt u ervoor dat u een fijn plekje op de juiste camping heeft geboekt? En waar moet u op letten? Ik help u graag om deze zoektocht makkelijker te maken!

Om de juiste keuze te kunnen maken, zijn de volgende punten van belang: 

Zwemmen (4)

Vraag vrijblijvend onze brochure aan!

Heeft u nog geen vakantieplannen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij De Twee Bruggen? Vraag dan vrijblijvend onze brochure aan.

Brochure aanvragen

Kies een camping op een mooie bestemming

Voordat u een camping kiest, moet u weten waar u naartoe gaat: uw vakantiebestemming. Het is helemaal niet nodig om ver te reizen om een vakantiegevoel te krijgen. Vaak is een andere omgeving al voldoende. Kiest u ervoor in eigen land op vakantie te gaan? Dan vallen alle campings in het buitenland al af.

Ga voor uzelf na wat u belangrijk vindt aan uw bestemming. Houdt u van wandelen en/of fietsen? Kies dan voor een camping in een omgeving waar dit mogelijk is. De Achterhoek kenmerkt zich bijvoorbeeld door een afwisselend coulisselandschap met zeldzame dieren en planten. Ook staat u vanaf daar in een mum van tijd in Duitsland waar u weer een ander mooi landschap aantreft.

Gaat u in Nederland op vakantie? Zorg er dan voor dat er op de camping en in de omgeving genoeg te zien en te doen is, zodat u zich bij alle weersomstandigheden goed kunt vermaken.

Slider2

Brochure

Overweegt u dit jaar een vakantie in eigen land? Dan is de Achterhoek een leuke bestemming! Een oase van rust, dichtbij Duitsland. Download vrijblijvend onze brochure voor diverse verblijfsmogelijkheden: van ruime kampeerplaatsen tot luxe accommodaties.

Link naar brochure?
Lodgetent (6)
Omgeving
Zwembad (15)
Fitness (6)
Chaletboerderij

Gaat u kamperen of kiest u voor een accommodatie?

Als de bestemming vaststaat, volgt de vraag: gaat u kamperen of kiest u voor een accommodatie?

Houd met kamperen rekening met de volgende punten:

 • De grootte van de kampeerplaatsen
  Kunt u uw auto bij uw kampeerplek parkeren? Hoeveel ampère stroom heeft u? Kunt u nog een tentje kwijt naast de caravan? En misschien wel de belangrijkste vraag: hoe dichtbij staan de buren?
   
 • De kampeervelden
  Kunnen uw kinderen spelen voor de caravan? Is er bijvoorbeeld een speeltuin aanwezig op het kampeerveld? Of wilt u liever dichtbij een toiletgebouw staan?
   
 • De luxe van het kamperen 
  Houdt u van luxe kamperen? Bekijk dan of u een kampeerplek kan bemachtigen met eigen douche, toilet en wastafel.


Gaat u voor een accommodatie? Let dan hier op:

 • De soort accommodatie 
  Gaat u voor een chalet? Een bungalow? Of wat dacht u van een lodgetent? Kies een camping die over uw favoriete accommodatie beschikt. Op de grotere campings zijn vrijwel alle type accommodaties te huur. De nieuwste trend? De lodgetent, met de knusheid van het kamperen, maar de luxe van een accommodatie.
   
 • Ligging van de accommodatie
  Kijk van tevoren vast op de plattegrond van de camping zodat u weet waar de accommodatie die uw voorkeur heeft zich bevindt. Misschien hebben de lodgetenten wel een prachtig uitzicht en is dat nou net hetgeen wat u zoekt. Of vindt u het juist handig als de accommodatie dichtbij het zwembad ligt?
   
 • Faciliteiten van de accommodatie 
  Hoe luxe wilt u het hebben? Wilt u graag een sauna? Of is de aanwezigheid van een vaatwasser al luxe genoeg?

 

Zoek een camping uit met voldoende faciliteiten!

Houd bij het uitzoeken van een camping rekening met de faciliteiten. Gezinnen met kinderen hebben andere wensen dan stellen in de leeftijd 50+. Ga voor uzelf na welke voorzieningen op de camping ervoor zorgen dat uw vakantie compleet is.

Hieronder een kort lijstje met faciliteiten die (voor de meeste mensen) belangrijk zijn bij het uitzoeken van de geschikte camping:


Daarnaast worden de mogelijkheden tot sporten op vakantie door steeds meer mensen meegewogen bij het maken van hun keuze. Er zijn campings die hierop inspelen door bijvoorbeeld bootcampsessies te organiseren, mooie hardlooproutes uit te zetten of de mogelijkheid te bieden om met een lokale gids te mountainbiken. 

Hoe fijn is het als er genoeg te doen is op de camping? Natuurlijk hoeft u niet overal gebruik van te maken, maar het is toch prettig dat de mogelijkheid er is.

Onderzoek of er genoeg te doen is in de buurt van de camping

U bent vast niet van plan de hele vakantie alleen op de camping te verblijven. Want, hoe leuk is het om naast de camping ook de omgeving eromheen te verkennen? Kies dus een camping waar genoeg te zien en te doen is in de buurt.

Ook hiervoor heb ik een kort lijstje opgesteld met punten waar u wederom uit kunt kiezen wat voor u bijdraagt aan het kiezen van dé ideale camping:


Hopelijk heb ik u voldoende handvaten gegeven voor het kiezen van de juiste camping. Heeft u de keuze gemaakt? Bekijk dan ook wat de beste momenten van het jaar zijn om uw vakantie te boeken.

Ik zie u natuurlijk graag op ons vakantiepark!

Hendrik-Jan Mensink
Eigenaar De Twee Bruggen