28 februari 2019

Met de stoute schoenen aan in het diepe springen

Ons (overdekte) zwembad. Mijn ouders runde al een flink aantal jaren een camping en dachten begin jaren tachtig dat een overdekt zwembad een mooie toevoeging zou zijn op het aanbod van dat moment. Midgetgolf, zoals het toen nog heette, was hypermodern en vernieuwend, maar een overdekt zwembad op een camping was toen pas echt vooruitstrevend. Een enorme sprong in het diepe was het! En tegelijkertijd ook een enorme sprong voorwaarts, want vele nieuwe gasten wisten de weg ineens naar Miste te vinden. Een groot succes, met vloerbedekking(!) en de binnenbarbecueplaats als echte sfeermakers.

 

Van 'betonnen bakken' naar verwarmd buitenbad

In 1993 bestond De Twee Bruggen 25 jaar. Een mooi moment om de sterk verouderde buitenzwembaden uit 1970 te vervangen: twee heerlijke baden, gemaakt van beton, soms stervenskoud en zonder enige techniek. Ze maakten in dat jaar plaats voor een modern kunststof bad, een nieuwe techniekruimte en een mooie glijbaan (overgenomen van een zwembad uit Scheveningen). Geweldig: gasten konden heerlijk zwemmen in een verwarmd buitenbad!

Een nieuw en modern geheel

De Twee Bruggen is door de jaren heen flink gegroeid, maar de baden zijn sinds 1993 hetzelfde gebleven. Onze grote wens was een nieuw en modern geheel dat aansluit op de sfeer van ons park, waar binnen en buiten zwemmen samenkomen. We wilden het groots aanpakken! 

In 2017 trokken we de stoute schoenen aan. Met frisse moed begonnen we aan een traject van 9 maanden om deze klus te klaren. Van schetsen en andere zwembaden testen tot slopen en opbouwen. Na enorm veel bloed, zweet en tranen zijn we trots op een fantastisch eindresultaat waarvan we kunnen zeggen: "Hier zou ik zelf heel graag gast zijn!".

 

Wat is er nieuw?

  • Zwembad (binnen en buiten)
  • Kinderbad (binnen en buiten)
  • Glijbanen (binnen en buiten)
  • Spraytoestellen
  • Wellness (sauna & zonnebank)
  • Zonneweide
  • Foodcorner
  • Fitnessruimte
Zwembad (15)
Foodcorner (2)
Binnen zwembad (3)
Fitness (5)

Laat de zomer maar komen

50 jaar na de start van De Twee Bruggen hebben we de faciliteiten die het nodig hadden in één klap vernieuwd en daarmee ons bedrijf stevig op de kaart gezet.  De vele positieve reacties van onze gasten onderschrijven dat. We hebben dan ook weer zin in het komende seizoen. Natuurlijk zijn we afgelopen zomer tegen een aantal verbeterpunten aangelopen, deze hebben we inmiddels aangepakt. We zien dan ook weer enorm uit naar de zomer en genietende gasten in het zonnetje.

Ik hoop dat ik u deze zomer bij ons mag verwelkomen!

Hendrik-Jan Mensink
Eigenaar De Twee Bruggen