21 december 2022

Weekendje weg in december: 4x inspiratie voor volledige ontspanning

Zoekt u een leuke bestemming voor een weekend weg in december? Kom bij De Twee Bruggen en geniet van alle gezelligheid die december met zich meebrengt. Van prachtige wandelingen door de natuur, gourmetten met de hele familie in een luxe accommodatie tot het bezoeken van de leukste kerstmarkten. In dit blog geven we inspiratie voor een weekend volledige ontspanning in deze drukke feestmaand.

Verblijf in Nederland in december

Even lekker ertussenuit in december biedt de mogelijkheid om met vrienden of familie het jaar gezamenlijk af te sluiten. Ook is het de uitgelezen kans om tussen de feestdagen door nog even een moment van ontspanning te pakken. En daarvoor hoeft u niet naar het buitenland. Ook in Nederland kunt u in december een vakantiegevoel hebben zonder daar ver voor te rijden.

Vakantiepark De Twee Bruggen is het hele jaar door open. Geniet bij ons het hele jaar door van de Achterhoekse steden, dorpen en natuur. Het is mogelijk om met uw eigen kampeermiddel bij ons te overnachten in december. Geniet van de vernieuwde sanitairgebouwen, of kies voor privésanitair. Bent u een echte koukleum? Dan zijn – met de kans op koude dagen en wellicht nog koudere nachten - onze luxe accommodaties wellicht een beter idee.

Een accommodatie huren in december

Een weekendje weg in december in een accommodatie staat gelijk aan een weekend vol spelletjes tot in de late avonden, ontspannen, lekker koken en eten en vooral genieten van al het moois dat de Achterhoek te bieden heeft. Oók in de winter! Bij De Twee Bruggen zijn diverse luxe accommodaties te huur. Of u nu met een klein of groot gezin bent, er is voor ieder wat wils.

TB20210212 0517

Luxe accommodaties op De Twee Bruggen

Een weekend weg in december? Bekijk onze luxe accommodaties en geniet van een warm verblijf in de winter.

Ja, ik wil winterkamperen

Vier ontspannende activiteiten in de Achterhoek in december

1. Kerstmarkt in december

Een bezoek aan een kerstmarkt mag in december bijna niet ontbreken tijdens uw weekend weg. Vakantiepark De Twee Bruggen ligt vlak bij de Duitse grens dus een uitstapje naar onze oosterburen is dan ook gauw gemaakt. Heerlijk als u houdt van glühwein, kerstlichtjes en kraampjes vol kerstartikelen. Het snelst bent u bij de kerstmarkt in Bocholt, net over de Duitse grens, maar ook Münster is met anderhalf uur rijden goed bereikbaar.

2. Winterwandelen

In december kan de temperatuur flink dalen en is er zelfs kans op vorst en sneeuw. Een mooie wandeling door het winterse Achterhoekse landschap is dan zeker een aanrader. Vanuit Vakantiepark De Twee Bruggen worden meerdere midwinterwandelingen georganiseerd in december die u op eigen gelegenheid kunt lopen. Er is keuze uit een route van 6 kilometer of 10 kilometer en ook de hond is welkom om mee te wandelen, mits aangelijnd.

3. Sauna en zwemmen in de Achterhoek

Is het u buiten te koud in de winter? Dan is het heerlijk om even op te warmen en te ontspannen tegelijkertijd. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan onze sauna en neem heerlijk de tijd voor uzelf. Gaat u een weekend weg samen met uw kinderen? Op Vakantiepark De Twee Bruggen vindt u een overdekt zwembad dat jaarrond geopend is.

Met glijbanen en een peuterbad is er ook aan onze jongste bezoekers gedacht. Tijdens een middagje zwemmen geniet u van een lekker hapje en drankje in de foodcorner.

4. Een dagje weg in december

Zoekt u nog inspiratie voor een leuk dagje uit in december? In de omgeving van Winterswijk is genoeg te beleven. Als u van een beetje uitdaging houdt, is bijvoorbeeld het oplossen van een escaperoom een aanrader. Ook de herberg Erve Kots in Lievelde is een bezoek waard. Hier vindt u onder meer een museum over het Achterhoekse boerenleven.

Bent u een bierliefhebber? In de bier experience van het Brouwhoes leert u precies wat er bij het brouwproces van bier komt kijken.

Hopelijk heb ik u geïnspireerd om een heerlijk weekendje weg te gaan in december.

We zien u graag op ons park!

Hendrik-Jan Mensink
Eigenaar De Twee Bruggen