10 april 2023

4 Tips voor een leuk weekend weg met kleine kinderen

Een weekendje weg met uw kinderen is altijd een goed idee. Want wie vindt het nou niet fijn om er even helemaal tussenuit te gaan en tot rust te komen in een andere omgeving... Maar hoe ziet uw ideale weekend weg er eigenlijk uit? Wellicht overweegt u naar het buitenland te reizen, maar het kan ook zijn dat u liever in Nederland blijft. Of misschien twijfelt u nog tussen een all-inclusive hotel, luxe bungalow of kampeertocht. Tsja, er zijn heel veel opties!

In dit blog een paar tips voor een gegarandeerd fijn weekend weg, vol ontspanning en pret voor het hele gezin!

 

1: Kies een kindvriendelijke accommodatie

Belangrijk hierbij is het budget dat u te besteden heeft en hoeveel vrijheid u wilt hebben tijdens uw weekendje weg. Wilt u rust, vertier, of beide? Gaat u voor een all-inclusive hotel? Of kiest u voor een chalet of bungalow op een vakantiepark. Beide hebben voor- en nadelen. In een hotel wordt iedere dag uw bed opgemaakt en wordt voor het eten en drinken gezorgd, maar een vakantiepark is knus, er zijn vaak veel leuke faciliteiten en kunt u zelf kiezen wat u gaat koken of waar u uit eten gaat.

En het is natuurlijk belangrijk dat de accommodatie geschikt is voor kinderen! De meeste vakantieparken zijn hierop ingericht, zo ook De Twee Bruggen. Check, afhankelijk van de leeftijd van uw kinderen, of één van de volgende faciliteiten aanwezig zijn:

  • Kinderstoel 
  • Kinderbed
  • Traphek
TB20230717 0701

De Achterhoek als bestemming? Download ons e-book voor inspiratie!

Van de leukste Achterhoekse bestemmingen, verrassende activiteiten en culinaire hotspots tot de beste reistijden en mooiste accommodaties. De beste tips hebben wij voor u verzameld in ons e-book. Vraag deze vrijblijvend aan!

E-book aanvragen

2: Onderzoek welke activiteiten u met de kinderen kunt ondernemen

Bekijk van tevoren vast welke leuke activiteiten er tijdens het weekend weg te doen zijn en kies er vast wat uit. Enkele activiteiten die u kunt ondernemen:

  • Bezoek nieuwe steden! U hoeft niet naar het buitenland te gaan om mooie plekken te ontdekken. Welke plaatsen in de buurt kunt u bezoeken?
  • Ga op avontuur! Is er een klimbos of een pretpark in de buurt?
  • Doe iets actiefs! Is er bijvoorbeeld een grote speeltuinminigolf of zijn er fietsroutes aanwezig?
  • Neem tijd voor ontspanning! Misschien is er een prachtige omgeving waar u met mooi weer kunt picknicken in de buitenlucht of kunt wandelen in de bossen.

Maak op basis hiervan een planning waarbij u rekening kunt houden met een eventueel middagslaapje voor kinderen (en ouders). TIP: plan niet teveel activiteiten op één dag. Kleine kinderen zijn goed in een planning in de war gooien. En ach, het is vakantie dus relax…

TB20220629 0243
Glijbaan (2)
TB20230717 1070
Binnen zwembad (7)
TB20220713 1782

3: Ga voor een vakantiebestemming met zwembad

Vakantie is natuurlijk niet alleen voor uw kinderen, maar ook voor u en uw partner. Daarom is een vakantiebestemming mét zwembad altijd een groot succes! Zo hoeft u tijdens uw weekendje weg niet altijd ergens naartoe om iets te ondernemen, maar kunt u ook op locatie blijven om te ontspannen.

Wist u dat zwemmen zorgt voor een positieve afleiding en wordt gebruikt als middel tegen stress? Dus neem een duik met het hele gezin!

Is er geen zwembad aanwezig, maar wel een meer in de buurt? Ook leuk, want naast zwemmen kunt u hier kanoën. Ook is een meer veiliger dan de zee, omdat er minder stroming is. Daarnaast is een wandeling langs het meer altijd ontspannend. Ook een aanrader als uw hond meegaat op vakantie

 

4: Zorg voor een goede voorbereiding zodat u zorgeloos met uw kleine kinderen een weekend weg gaat

Goede voorbereiding is het halve werk! Maak een lijstje met de dingen die u zeker nodig heeft tijdens uw weekend weg, dit lijstje kunt u er elke vakantie weer bij pakken. Gebruik bijvoorbeeld onze speciaal opgestelde paklijst voor kamperen. Als u al ongeveer weet welke activiteiten u gaat doen, kunt u daar met het inpakken van de spullen rekening mee houden. Zelf vergeet ik bijvoorbeeld vaak om een extra tas of rugzak mee te nemen. Deze staat sindsdien standaard op mijn lijst, handig voor als u naar het zwembad gaat, of als u gaat wandelen, maar ook voor een boodschap in de supermarkt.

Hopelijk helpen deze tips u om een leuk weekend weg met uw kinderen te plannen!

Hendrik-Jan Mensink
Eigenaar De Twee Bruggen