24 maart 2022

5 handige camping gadgets

Staat er een kampeervakantie op de planning? Dan wilt u deze camping gadgets écht niet missen of zelfs vergeten. Deze snufjes maken uw kampeertrip nog leuker en makkelijker. In dit artikel delen we 5 handige camping gadgets die anno 2023 niet meer mogen ontbreken op uw kampeerpaklijst. Leest u mee?

5 handige camping gadgets

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel camping gadgets verkrijgbaar, maar heeft u ze ook allemaal nodig? Welke kampeertrip u ook maakt, de onderstaande camping gadgets maken elke kampeertrip leuker én comfortabeler. Het maakt niet uit of u nu een roadtrip met de camper maakt of in een tent kampeert.

1. Een buitendouche

Houdt u van basic kamperen, of vindt u het fijn om ook bij uw kampeerplek een frisse douche te kunnen nemen? Dan wordt u heel blij van deze camping gadget. Met deze gadget hoeft u zich geen zorgen te maken over dat u uw (natuur)shampoo niet meer kunt uitspoelen of dat u met vieze voeten de camper moet instappen na een heerlijk dagje Slingeplas. Met de draagbare en oplaadbare campingdouche kunt u douchen waar en wanneer u maar wilt.

Met een afstandsbediening kunt u de pomp van de douche gemakkelijk bedienen. Zo hoeft u niet een emmer water op grote hoogte op te hangen, maar kan deze gewoon op de grond staan. Is een buitendouche toch niet uw ding, maar wilt u wel bij uw kampeerplek kunnen douchen? Kies dan één van onze kampeerplekken met privésanitair!

2. Verlichting

Als iets uw campingavonden sfeervoller maakt, dan is het wel verlichting. Met een solar lampje of lichtsnoer creëert u in een no-time gezelligheid in uw tent of bij uw camper. Het ziet er niet alleen gezellig uit, maar is ook nog eens super praktisch. Verlichting heeft u in verschillende vormen, formaten en kleurstanden.

U kunt een lichtsnoer ophangen in uw tent of een solar lampje neerzetten, bijvoorbeeld tijdens een gezellig kaartavondje voor de camper, caravan of tent. Met dit lampje hoeft u geen batterijen mee te nemen, de lamp laadt zich namelijk op met zonne-energie. Een superhandige en duurzame camping gadget als u het ons vraagt.

3. Draagbaar koffiezetapparaat

Koffieliefhebbers opgelet! Wilt u uzelf óók op vakantie verwennen met een heerlijk kopje koffie? Om de dag mee te starten of voor een extra cafeïne boost, bijvoorbeeld na een lange wandeling? Dat kan. U kunt natuurlijk op de klassieke manier met een Italiaanse percolator een kopje koffie voor uzelf maken of uw Senseo-koffiezetapparaat van thuis meenemen. Maar het kan nog eenvoudiger. Er zijn tegenwoordig ook draagbare en draadloze koffiezetapparaten. U kunt deze handige camping gadget overal mee naartoe nemen. Ideaal voor als u op pad bent en onderweg zin heeft in een bakkie.

U moet er alleen wel even voor zorgen dat de accu volledig is opgeladen. Een bekende lichte en compacte koffiemaker is bijvoorbeeld de Presso X. Maar door de komst van nieuwe koffiezetapparaten, zijn er nog veel meer opties. Drinkt u graag zowel koffie op de camping als onderweg? Dan is dit een echte musthave. Natuurlijk staat in ons restaurant en foodcorner ook altijd de koffie voor u klaar!

Wandelen2

De Achterhoek als bestemming? Download ons e-book voor inspiratie!

Bovenstaande 3 natuurgebieden zijn slechts het begin van wat de Achterhoek te bieden heeft, ook in de herfst. Benieuwd naar de leukste bestemmingen, verrassende activiteiten en culinaire hotspots? Wij verzamelden de beste tips voor u in ons e-book. Vraag deze vrijblijvend aan!

E-book aanvragen

4. Een tarp

Ik hoor u denken, een wat?! Ja, een tarp. Een tarp is een doek die u kunt spannen bijvoorbeeld voor of over uw tent of camper. Deze kampeer gadget is heel veelzijdig te gebruiken. U kunt er schaduw mee creëren en het beschermt u bijvoorbeeld tegen de regen. Zo kunt u ook tijdens een (zomer)buitje genieten van uw kampeertrip.

Daarbij zorgt het ook nog eens voor meer gezelligheid en voor meer leefruimte. Of u nu een schuilplek tegen de regen wilt creëren of uw verblijf wilt uitbreiden; een tarp komt altijd van pas. Daarom mag deze gadget ook zeker niet op dit lijstje ontbreken.

5. Een opvouwbare bolderkar

Het heeft misschien een beetje een suf karakter, maar een opvouwbare bolderkar is écht een handige uitvinding. Deze camping gadget heeft heel veel voordelen. U kunt er van alles mee vervoeren van de ene naar de andere kant van de camping. Badlakens, zonnebrand, opblaasspeelgoed, boodschappen, wasgoed, vuilniszakken... u kunt het zo gek niet bedenken.

Een opvouwbare bolderkar maakt het sjouwen van deze spullen easy peasy. U kunt alles in één keer meenemen. Leuk voor als u gaat picknicken of voor als u boodschappen gaat doen.

Welke camping gadgets neemt u mee op vakantie?

We hopen dat we u hebben geïnspireerd met handige en leuke camping gadgets. Gaat u voor het eerste kamperen? In deze blog geven we nog meer tips over hoe u goed voorbereid op kampeervakantie gaat. Wilt u er zeker van zijn dat u niks vergeet tijdens uw kampeervakantie? In deze blog delen we een complete kampeerchecklist. Dit voorkomt dat u straks op vakantie uw haringen bent vergeten, of juist drie kaasschaven mee hebt genomen.

Hendrik-Jan Mensink
Eigenaar De Twee Bruggen