23 mei 2019

Sporten op vakantie: bij De Twee Bruggen extra leuk

Gaan sporten op vakantie en relaxen samen? Vakantie is genieten! Lekker eten en drinken is een belangrijk onderdeel hiervan. Om toch in vorm te blijven (en omdat het gewoon heel leuk is) organiseert De Twee Bruggen diverse sportactiviteiten. Bootcampen, mountainbiken, hardlopen, fietsen: voor iedere sportliefhebber zit er wat leuks tussen. Begin de dag met een work-out, hier profiteert u de rest van de dag van in de vorm van (positieve) energie. Daarnaast is het de perfecte manier om de prachtige omgeving van De Twee Bruggen te verkennen. Ik spreek uit ervaring ;-)

U kunt gebruik maken van de fitnessruimte, varen in één van onze kano's, of voetballen op het pannaveld, maar er zijn ook sporten waarvoor wij een speciaal programma hebben opgesteld. Deze activiteiten wil ik graag extra toelichten. 

 

Bootcamp: iedereen kan meedoen!

Onze nieuwste activiteit: bootcamp! Sporten op vakantie in de buitenlucht onder begeleiding van een van onze trainers. Aan deze activiteit kan iedereen meedoen. Bootcamp is een full-body work-out die aansluit bij uw sportbehoefte en niveau. Of u nu beginnend, semi-gevorderd of gevorderd sporter bent; iedereen kan deelnemen. De bootcamp bestaat uit een combinatie van hardlopen, grondoefeningen, klimmen, samenwerken en oefeningen met eigen lichaamsgewicht. Het grootste deel van de activiteit vindt op het park zelf plaats. Hierbij maken wij veelal gebruik van elementen op het park. Zo zijn er work-outs in de speeltuin, op het grasveld en in het bosje. 

Wist u dat... er door te bootcampen in de hersenen verschillende stofjes worden aangemaakt, waaronder het gelukshormoon endorfine. Deze stof zorgt ervoor dat uw spanning vermindert en het maakt u blijer en relaxter. Sporten op vakantie is zo verkeerd nog niet!

 

Het hele jaar door mountainbiken

Onze mountainbiketrainer fietst al ruim 25 jaar in de omgeving van De Twee Bruggen, waardoor hij elke keer weer een verrassende route weet uit te stippelen. Iedereen die een mountainbike en een helm mee heeft naar De Twee Bruggen kan meedoen en in de zomermaanden hebben we ook enkele mountainbikes te huur. Doordeweeks vindt de activiteit vaak ’s middags of ’s avonds plaats en zondags in de ochtend.

Op 4 kilometer van ons park vandaan ligt de voormalige vuilnisbelt. Hier is een prachtige MTB-track aangelegd van enkele kilometers. Zeer technisch en pittig, dus voor de geoefende mountainbiker die graag wil sporten op vakantie een leuke uitdaging!

 

Hardlopen door paadjes die u zelf nooit had ontdekt

Tijdens het hardlopen op vakantie zoeken wij paadjes op, die u waarschijnlijk zelf nooit zult vinden. Om deze reden is het leuk met onze trainer mee te rennen. Tijdens de activiteit vertelt de trainer leuke weetjes over de omgeving. De routes zijn meestal tussen de 5 en 10 kilometer, dit stemmen we af op de groep. De hardloopsessies vinden meestal in de ochtend en af en toe in de avond plaats.

Natuurlijk kunt u ook zelf hardlopen in de omgeving. De Slingeplas en de plaats Bredevoort liggen op steenworp afstand van ons park en is een leuke omgeving om zelf te verkennen.

Tochten voor de recreatieve fietsers onder ons

Ook voor recreatieve fietsers liggen er bij de receptie meerdere fietsroutes klaar zodat u heerlijk kunt fietsen op vakantie. Bij deze tochten hebben wij alternatieve wegen uitgezocht, zodat u het bijzondere en unieke Achterhoekse coulissenlandschap kunt ervaren. Er zijn onder andere fietstochten naar ijsboerderij ’t Olde Pietepol, het Zwillbrocker Venn (waar u met een beetje geluk flamingo’s kunt bekijken), Bocholt en het Korenburgerveen.

Ook hebben we fietstochten klaarliggen naar evenementen in de buurt van het park. Zo is er bijvoorbeeld een fietstocht die u regelrecht naar een mooi punt langs de route van het Lichtenvoordse bloemencorso leidt. De fietsroutes zijn tussen de 10 en 40 kilometer lang.

Whirpool
Fitness (5)
Binnen zwembad (5)

Hoe kan ik meedoen met de sporten op vakantie?

Hou voor de exacte starttijden en startlocatie voor de sportactiviteiten het programma bij de receptie in de gaten! Doorgaans kondigen we de activiteiten ook op Facebook aan. Wij snappen maar al te goed dat u tijdens uw vakantie niet aan een programma vast wilt zitten. Voor bootcamp, mountainbiken en hardlopen hoeft u zich dan ook niet aan te melden (deze activiteiten zijn gratis). Voor speciale clinics, bijvoorbeeld de voetbalclinic van Martijn Meerdink, moet u zich wel aanmelden (hier zijn kosten aan verbonden). 

Niet iedereen houdt van intensief sporten op vakantie. Ook voor deze groep hebben wij genoeg andere activiteiten. Denk aan minigolf, beachvolleybal of baantjes trekken in ons binnen- of buitenzwembad. En daarna heerlijk ontspannen in de sauna.

Sporten en vakantie vieren kan dus prima samen. Vergeet uw sportkleding dus niet in te pakken! 

Heb ik u enthousiast gemaakt? Bekijk de beschikbare kampeerplekken en accommodaties op ons vakantiepark.

Ik zie u graag (al sportend) op ons park!

Hendrik-Jan Mensink
Eigenaar De Twee Bruggen