17 augustus 2022

Wat te doen met kinderen in de herfstvakantie? De beste tips vindt u hier!

Bladeren vallen van de bomen, dagen worden korter, avonden worden langer, de temperatuur zakt.. de herfst is aangebroken! Lekker met een dekentje op de bank, een kop thee erbij en op de tv een goede film; dat klinkt toch héérlijk! Maar wat gaat u doen wanneer uw kinderen herfstvakantie hebben? Op vakantie, iets actief in de buitenlucht of binnen creatief aan de slag? Wij geven tips zodat u een leuke herfstvakantie tegemoet gaat!

Deze blog is onderverdeeld in 4 tips:

 

1: Bezoek een vakantiepark

Ga lekker weg van huis en bezoek een vakantiepark. Op een vakantiepark is genoeg te doen voor het hele gezin, denk aan zwemmen, bowlen, midgetgolven of uiteten! Een vakantiepark biedt genoeg activiteiten die u kunt uitvoeren met uw kinderen in de herfst.

Veel mensen voelen zich toch een beetje somber wanneer de blaadjes vallen en de dagen korter worden. Maar wist u dat de herfst ook heel veel positieve effecten heeft op uw lijf en uw gemoedstoestand? Zo slaapt u dieper, de herfstkleuren zijn goed voor uw mentale gezondheid en een lagere temperatuur helpt u helder na te denken. Dit geldt voor zowel kinderen als voor volwassenen.

Met dit in uw achterhoofd houdende, is de herfst toch helemaal zo verkeerd nog niet? Kies dan ook voor een vakantiepark waar genoeg te doen is voor uw kinderen, zodat u ook tijd heeft om lekker achterover te leunen en bijvoorbeeld te genieten van een goed boek.

Bekijk altijd welke activiteiten er in de buurt van het vakantiepark te doen zijn. Misschien kunt u fietsen of wandelen in de prachtige natuur (want ja, de herfst is práchtig!). Wanneer er leuke plaatsen in de buurt zijn, kunt u daar altijd een bezoekje aan brengen. Of wat dacht u van een bezoek aan een doolhof, klimbos of lekker winkelen in de buurt?

Wist u dat u in de herfst nog prima kunt kamperen? Dus mocht u over een eigen tent of caravan beschikken, is dit zeker een aanrader! Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een mooie accommodatie te boeken.

Bekijk onze kampeerplekken Bekijk onze accommodaties

Wandelen2

De Achterhoek als bestemming? Download ons e-book voor inspiratie!

Van de leukste Achterhoekse bestemmingen, verrassende activiteiten en culinaire hotspots tot de beste reistijden en mooiste accommodaties. De beste tips hebben wij voor u verzameld in ons e-book. Vraag deze vrijblijvend aan!

E-book aanvragen

2: Plan wat dagjes uit

Ga in de herfstvakantie met uw kinderen lekker op pad door wat dagjes uit te plannen. Kies er bijvoorbeeld voor om een museum in de buurt te bezoeken, een dag naar een pretpark te gaan of een combinatie te maken van een bezoek aan een zwembad en aan een bioscoop.

In Nederland zijn erg veel mooie dierentuinen welke zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. De dierentuin is dan ook vaak het meest geliefde dagje uit voor ouders met kinderen. Het ene dierenpark is wat groter dan de andere, maar ze hebben allemaal hun eigen charme.

Bekijk hier wat tips voor dagjes uit in de buurt van ons vakantiepark!

 

3: Zet zelf een speurtocht uit

Over uitjes gesproken.. hoe leuk vinden kinderen een speurtocht? Heel leuk! Dit kan bij u in de buurt, maar ook wanneer u bijvoorbeeld op een vakantiepark bent, kunt u een speurtocht uitzetten. We geven enkele tips hoe u uw speurtocht tot een groot succes kunt maken!

Bedenk eerst de route die u uw kind(eren) wilt laten lopen. Markeer deze route met pijlen. U kunt deze pijlen op de weg tekenen of maken van takken of steentjes. Onderweg kunt u leuke opdrachten uitzetten, hier enkele voorbeelden ter inspiratie:

  • Wie vindt in 2 minuten tijd de meeste bladeren, takken of stenen?
  • Wie vindt het allerkleinste en allergrootste blaadje?
  • Verzamel verschillende soorten herfstvruchten zoals eikels, kastanjes, beukennootjes, hazelnoten en neem ze mee.

Waar u de speurtocht ook gaat uitzetten, bedenk vooraf de route en kijk of tijdens de route voldoende mogelijkheden zijn om de kinderen een spel te laten doen. 

Hebben uw kinderen de speurtocht voltooid? Maak dan een leuk boswachtersdiploma die u ze kunt geven.

Wanneer u voor het eerst gaat kamperen weet u waarschijnlijk nog niet welke camping bij u past. Wij helpen u hier graag bij, lees hier de blog zo kiest u een camping die bij u past!

Bekijk de beschikbaarheid bij vakantiepark De Twee Bruggen

DTB20160407 0345
TB20220629 0184
Binnen zwembad (1)
DTB20160407 0592
DTB20160129 0050
TB20220629 0423

4: Eten is zoveel meer dan een basisbehoefte!

Eten, wie houdt er niet van? Dit biedt dan ook gelijk mooie kansen om hier iets met uw kinderen mee te gaan doen in de herfstvakantie. In de herfst is de temperatuur vaak toch wat lager, is er veel meer kans op regen, dus genoeg redenen om ook wat activiteiten voor binnen te plannen waarbij u niet afhankelijk bent van het weer.

Maar wat kunt u zoal doen met kinderen én eten? Uw kinderen zijn vast en zeker dol op patat, pannenkoeken, koekjes en snoepjes. Eigenlijk kunt u van elke maaltijd of tussendoortje een feestje maken.

Maak bijvoorbeeld een patattafel, waarbij u de hele tafel vol met aluminiumfolie legt, een zak patat koopt en dit op het aluminiumfolie legt, net als de sausjes en de snacks. Eten zonder bord is voor kinderen al een bijzondere en leuke ervaring!

Samen pannenkoeken maken is ook een aanrader, of zelf pizza’s maken. Of kies voor een gezondere maaltijd waarbij u bijvoorbeeld samen een gezonde lasagne maakt. Het is leuk om hierbij rekening te houden met de seizoenen en een echte knusse herfstmaaltijd te bereiden. Wat dacht u van een heerlijke pompoensoep, paddenstoelenquiche of jachtschotel?

Daarnaast kan u zelf koekjes bakken (gebruik vormpjes in de vorm van een blaadje!), net als een cake of een taart. Speur het internet af en u wordt overspoeld met creatieve ideeën (zowel voor degene met veel kookervaring, als degene zonder ervaring)!

Natuurlijk kunt er ook voor kiezen om lekker uiteten te gaan met het gezin. Een heerlijk kopje koffie met een gebakje bij de haard, een lekkere lunch, pannenkoek of uitgebreid diner; altijd een goed idee!

 

Genoeg inspiratie voor wat te doen met kinderen in de herfstvakantie toch? Ik wens u alvast een hele fijne vakantie!

Hendrik-Jan Mensink
Eigenaar De Twee Bruggen