06 september 2021

4 redenen om te kamperen in de herfst

Ooit gedacht aan kamperen in de herfst? Da's namelijk helemaal geen slecht idee: denk aan de vallende blaadjes, kastanjes, eikeltjes en de vele kleuren in de natuur... Kortom, kamperen in de herfst is schitterend! Berg uw caravan of tent na de zomervakantie dus nog niet op, want deze kan nog goed van pas komen! En wel om deze 4 redenen:

 1. Het moment om écht tot rust te komen
 2. Ontdek de prachtige natuur in de herfst
 3. Ook bij slecht weer is de herfst leuk!
 4. Kamperen in de herfst is gezellig en knus

1. Het moment om écht tot rust te komen

De maand september staat bij veel mensen bekend als een drukke maand. De zomer zit er weer op, de scholen zijn begonnen en de meeste mensen gaan weer aan het werk.

Daarom is het fijn om na deze drukke maand een korte herfstvakantie te nemen. Gaat u graag kamperen om even heerlijk tot rust te komen? Dan kampeert u in de herfst het beste! Het is dan lekker rustig.

Sommige vakantieparken sluiten na het hoogseizoen, check dus altijd of de camping waar u heen wil nog open is. Bij Vakantiepark De Twee Bruggen kampeert u het hele jaar op onze comfort XL plaatsen! Tot en met oktober kunt u een keuze maken uit ruime comfort-, comfort XL en kampeerplaatsen met eigen sanitair. Wilt u privé sanitair of een plek dichtbij de faciliteiten? Het kan allemaal!

Ook beleeft u van alles: maak mooie wandelingen of fietstochten, speel spelletjes met uw gezin of kom tot rust met een mooi boek met een kop thee.

Wandelen2

De Achterhoek als bestemming? Download ons e-book voor inspiratie!

Bovenstaande 3 natuurgebieden zijn slechts het begin van wat de Achterhoek te bieden heeft, ook in de herfst. Benieuwd naar de leukste bestemmingen, verrassende activiteiten en culinaire hotspots? Wij verzamelden de beste tips voor u in ons e-book. Vraag deze vrijblijvend aan!

E-book aanvragen

2. Ontdek de prachtige natuur in de herfst

In de herfst is de natuur -met haar gekleurde, vallende bladeren- misschien wel het allermooist! Vooral in de Achterhoek; de streek die bekend staat om het coulisselandschap en rijke bosgebied - met name rondom Winterswijk.

Enkele gebieden waar de herfst volledig tot zijn recht komt:

 • Bekendelle
  Het natuurreservaat Bekendelle is een oud beekbegeleidend loofbos. Hier wandelt u over het gekleurde bladerdek en komt u talloze paddenstoelen tegen. Het doet sprookjesachtig aan, met het kabbelende water van de Boven-Slinge.

 • Korenburgerveen
  Het plankenpad van de Korenburgerveen is nóg specialer in het najaar. Hier hangt namelijk een heel bijzondere sfeer: de uitgebloeide bloemen en kleurschakeringen van het jaargetijde zorgen tezamen voor een unieke omgeving. Tip: vergeet niet om uw laarzen aan te trekken!

 • Wooldse Veen
  Het Wooldse Veen ligt op het hoogste punt van Winterswijk en beslaat zo'n 150 hectare. Hier verkent u de veenputten en -dijken ook in de overgang naar de winter.

Is het weer wat minder? Pak dan de auto om de omgeving te verkennen. Rijd bijvoorbeeld door de 9 buurtschappen van gemeente Winterswijk.

Gaat u met kinderen kamperen in de herfstvakantie? Bekijk dan zeker onze tips ‘wat te doen met kinderen in de herfstvakantie!’

TB20220629 0279

Bekijk de beschikbare kampeerplekken

Wacht niet te lang! Ontdek de rust en ruimte die De Twee Bruggen biedt en reserveer snel uw kampeerplek.

Boek uw herfstvakantie

3. Ook bij slecht weer is de herfst leuk!

De middeltjes tegen muggen en wespen laat u thuis, want deze insecten zijn er niet of nauwelijks in het najaar! Maar hoewel de temperatuur lager is dan in de zomer, hoeft u in de herfst tijdens het kamperen geen kou te ervaren.

Het herfstige en misschien zelfs stormachtige weer nodigt juist uit om lekker actief te zijn.

 • Kleed u goed aan en laat het weer u niet tegenhouden, maar ga er lekker op uit!
 • Het getik van de regen op uw tentdoek of caravan zorgt voor een warme, knusse sfeer.
 • Laagjes met warme sokken en truien bieden dé uitkomst.

Tip: Kies voor een vakantiepark waar genoeg te doen is bij slecht weer. Wat dacht u van bowlen, lunchen met het gezin of een duik in het zwembad? Ook bij slecht weer hoeft u zich niet te vervelen.

DTB20160407 0070
DTB20141110 0299

4. Kamperen in de herfst is gezellig en knus

De herfst is gezellig en knus. Rooster marshmallows en drink warme chocolademelk met slagroom. Of ga voor een goede kop koffie! Steek kaarsjes aan of ga onder een warme deken zitten en geniet van het uitzicht.

Tips waar te kamperen in de herfst

 1. Kies een vakantiepark met verwarmd sanitair.
 2. Gaat u met kinderen kamperen? Dan is een verwarmd binnenzwembad altijd een succes!
 3. Zorg voor genoeg vertier in en om het vakantiepark zodat u zich bij alle weersomstandigheden kunt vermaken
 4. Houdt u van wandelen of fietsen? Kies dan een vakantiepark in een bosrijke omgeving.

Naast kamperen in de herfst, kunt u bij De Twee Bruggen tijdens de herfst ook verblijven in een van onze accommodaties.

Wilt u er zeker van zijn dat er plek is op de camping? Bekijk dan de momenten wanneer u het beste uw vakantie kunt boeken.

Krijgt u al zin om op vakantie te gaan in de herfst?

Hendrik-Jan Mensink
Eigenaar De Twee Bruggen